230 χρόνια από τη Γαλλική Επανάσταση στο HotDoc, την Κυριακή με το Documento

Το Hot Doc στις 14 Ιουλίου αναζητάει τα νήματα που ενώνουν τις διαφορετικές κοσμοθεωρήσεις με το φαινόμενο που άλλαξε την πορεία της δυτικοευρωπαϊκής κοινωνίας και κατ’ επέκταση ολόκληρου του κόσμου. 

Πώς αντιμετώπισε η μαρξιστική σχολή σκέψης τη μεγάλη επανάσταση των Γάλλων, ποια ήταν η οπτική της Σιμόν Βέιλ και ποια του Πιοτρ Κροπότκιν;

Επίσης διερευνούμε την εξέλιξη των ιστοριογραφικών σχολών, με έμφαση σε εκείνη των Annales, σε σχέση με το ριζοσπαστικό 1789, ενώ ιχνογραφούμε τη σχέση της τέχνης με τη Γαλλική Επανάστασης: από την τομή που έφερε ο Ζακ-Λουί Νταβίντ με την υιοθέτηση του παραλληλόγραμμου καμβά για το έργο του «Ο όρκος των Ορατίων» στο Σαλόν του Λούβρου το 1785 έως τις απόπειρες μεταφοράς προσώπων, στιγμών και καταστάσεων της περιόδου 1789-1795 στην κινηματογραφική αίθουσα.          

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.