50 χρόνια από τη Δικτατορία των Συνταγματαρχών στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Δικτατορία του 1967: Ποιοι την έκαναν, ποιοι τους υποκίνησαν, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με το Documento

Στο τεύχος Νο 11, που ανοίγει τον δεύτερο κύκλο θεματικής του HOTDOC.HISTORY, καταγράφεται λεπτομερώς η σχέση της ομάδας Παπαδόπουλου-Παττακού με τη CIA με βάση αδιαμφισβήτητα αμερικανικά αρχεία. 

Εξηγείται το διεθνές περιβάλλον και η όξυνση του Ψυχρού Πολέμου που έδωσαν «αέρα στα πανιά» των επαγγελματιών αντικομμουνιστών ώστε να δαγκώσουν το χέρι μια «καχεκτικής Δημοκρατίας» που μέχρι τότε τους εξέθρεφε.

Προβάλλεται επίσης μια «υποφωτισμένη» πλευρά: Το ρήγμα που προκάλεσε η κήρυξη της δικτατορίας στις τάξεις της Δεξιάς. Για πρώτη φορά - πέραν των «συνήθων υπόπτων» Αριστερών – οι δικτάτορες εξόρισαν, φυλάκισαν και βασάνισαν παλιούς συμπολεμιστές τους του εμφυλίου και της Κορέας οι οποίοι τούς αντιστάθηκαν.

Αξίζει να διαβαστεί στο DOC.Files και ο τρόπος που το προδικτατορικό κράτος οργάνωνε για τα Δεκεμβριανά …αυθόρμητα μνημόσυνα μίσους που οδήγησαν στην κηδεία της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.