Αβραμόπουλος: «Η ΕΕ βασίζεται σε αξίες και δεν κάνει διακρίσεις σε καμία πολιτική της»

«H Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε αξίες και δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την προέλευση, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στο άσυλο, ούτε σε κάποια άλλη πολιτική της», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ δεν αφορά σε πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα, κάτι που αποτέλεσε τη βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, όπως είπε, αυτές τις ημέρες. Ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, ωσότου η νέα κυβέρνηση επεξεργαστεί την πολιτική για τους πρόσφυγες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εθνικισμό, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι με πολλές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2017. «Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ενότητα και τη συνοχή της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Οι πολίτες μας ανησυχούν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους, όχι να τις τροφοδοτούμε. Ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η οικονομία έχουν παγκόσμια διάσταση. Γι' αυτό και πρέπει να δίνουμε ενωμένοι κοινές απαντήσεις», σημείωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι στη Μάλτα, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν το ζήτημα και θα πράξουν με μεγάλη υπευθυνότητα. «Για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που είναι παγκόσμιο πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.