Αδύνατο να αποταμιεύσουν οι Έλληνες - Που πάνε τα χρήματα του νοικοκυριού

Εξαιρετικά δύσκολη φαίνεται η αποταμίευση για τα ελληνικά νοικοκυριά. Από την έρευνα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, φαίνεται πως οι Έλληνες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματά τους σε λογαριασμούς, φόρους και αγορές προϊόντων (κυρίως τροφίμων). 

Όπως αναφέρει η έρευνα 6 στους 10 καταναλωτές ενημερώνονται από το διαδίκτυο πριν αγοράσουν.

Συγκεκριμένα τρία στα τέσσερα νοικοκυριά ξοδεύουν πάνω από το 80% του εισοδήματος τους. Οι μεγαλύτερες δαπάνες αφορούν: μηνιαίους λογαριασμούς (25%), αγορές προϊόντων (25%) και φόρους (19%).

Πιο αναλυτικά, το 74% του κόσμου ξοδεύει πάνω από το 80% του διαθέσιμου εισοδήματός του σε μηνιαία βάση, ενώ το 10% ξοδεύει πάνω από 100%, δανείζεται χρήματα δηλαδή για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Η κύρια κατηγορία αγορών είναι τα τρόφιμα και ποτά με ποσοστό 41%. Δεύτερη έρχεται η εστίαση με 12%, τα είδη ένδυσης με 10% και τα φάρμακα με 8%.

Online αγορές

Το 59% των καταναλωτών ενημερώνεται από το διαδίκτυο πριν κάνει αγορές, ενώ το 47% πρώτα ψάχνει στο διαδίκτυο για να κάνει τις αγορές από το κατάστημα. Ποσοστό πολλαπλάσιο αυτού που ολοκληρώνει την αγορά μέσω διαδικτύου. Βέβαια καταγράφεται και η αντίστροφη τάση με το 21% επισκέπτεται τα καταστήματα και μετέπειτα ολοκληρώνει την αγορά του ηλεκτρονικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.