ΑΕΚ: Κλείνουν οι δρόμοι πέριξ του νέου γηπέδου - Ξεκινά η υπογειοποίηση

Από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ / Φωτογραφία αρχείου

Από την ελληνική αστυνομία ανακοινώθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν γύρω από το νέο στάδιο της ΑΕΚ προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα υπογειοποίησης. Αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη λειτουργία της «Αγιά Σοφιάς» και θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν από σήμερα 24/03/2020 και για ένα χρόνο ως τις 23/03/2021.

Αυτά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη λειτουργία της «Αγιά Σοφιάς» και θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν από σήμερα 24/03/2020 και για ένα χρόνο ως τις 23/03/2021.

Το Δελτίο Τύπου της ΓΑΔΑ αναφέρει τα εξής: «Λόγω εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας και υπογειοποίησης τμημάτων των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, περιοχής Δήμων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνα και Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 24.03.2020 έως 23.03.2021.

Για τη διευκόλυνση τους, παρακαλούνται οι οδηγοί να επιλέγουν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσου του δρομολογίου: Λ. Εθν. Αντιστάσεως – Ελ Αλαμέιν – Πατριάρχου Κων/νου – Φωκών – Λ. Δεκελείας:

Αριστερή στροφή από τη Λ. Εθν. Αντιστάσεως στη Λ. Ηρακλείου – δεξιά οδός Παπαναστασίου – αριστερά οδός Ιωνίας – δεξιά οδός Προύσης – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας ή αριστερά προς την οδό Σμύρνης – αριστερά οδός Φωκών και συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Ευθεία από Λ. Εθν. Αντιστάσεως προς την οδό Ελ Αλαμέιν – δεξιά οδός Σμύρνης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Ρίμινι – αριστερά οδός Ελ. Βενιζέλου – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Πίνδου - Φωκών - Πατριάρχου Κων/νου – Ελ Αλαμέιν - Λ. Εθν. Αντιστάσεως:

Λ. Δεκελείας – δεξιά οδός Τρυπιά – αριστερά οδός Βρυούλων – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Φαναρίου – αριστερά οδός Σμύρνης – δεξιά οδός Σύλλης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Παπαναστασίου – συνέχεια αριστερά Λ. Ηρακλείου προς Λ. Εθν. Αντιστάσεως.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Λ. Δεκελείας – Φωκών - Πατριάρχου Κων/νου – Ελ Αλαμέιν - Λ. Εθν. Αντιστάσεως:

Δεξιά οδός Φαναρίου - αριστερά οδός Σμύρνης – δεξιά οδός Σύλλης – συνέχεια ευθεία μέσω οδού Παπαναστασίου – συνέχεια αριστερά Λ. Ηρακλείου προς Λ. Εθν. Αντιστάσεως.

Για τα οχήματα τα οποία κινούνταν δια μέσω του δρομολογίου: Πατριάρχου Κων/νου – Φωκών - Λ. Δεκελείας:

Αριστερά οδός Λεύκης – δεξιά οδός Κηφισού – δεξιά οδός Αλ. Παπαναστασίου – αριστερά οδός Ιωνίας – δεξιά οδός Προύσης – συνέχεια ευθεία προς Λ. Δεκελείας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Τροχαία: Αποφασίζουμε τις ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς, περιοχής Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας, κατά το χρονικό διάστημα από 24- 03-2020 έως την 23-03-2021, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων:

ΦΑΣΗ Α’

Ολική κατάληψη (οδόστρωμα-πεζοδρόμιο) της οδού πατρ. Κωνσταντίνου και της συνεχόμενης οδού Φωκών στην Δ.Ε. Ν. Φιλαδέλφειας, από τη συμβολή της Πατρ. Κωνσταντίνου με την οδό Κιουταχείας έως τη συμβολή της οδού Φωκών με την οδό Σμύρνης. Το συνολικό μήκος κατάληψης είναι περίπου 455,00 μ. Κατά την ανωτέρω διακοπή της κυκλοφορίας η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

- Τα οχήματα που κινούνται από την Νέα Ιωνία με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια, με πορεία από βορρά προς νότο, θα οδηγούνται αρχικά στη Λεωφ. Ηρακλείου, έπειτα θα στρίβουν στην οδό Ελ. Βενιζέλου στο τέλος της οποίας, με αριστερή στροφή, θα εισέρχονται στη Λεωφ. Δεκελείας και από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

- Τα οχήματα που κινούνται από τη Νέα Ιωνία με προορισμό τη Νέα Φιλαδέλφεια, με πορεία από ανατολή προς δύση (κυρίως μέσω της οδού Εθν. Αντιστάσεως), θα εκτρέπονται στη Λεωφ. Ηρακλειου με πορεία νότια, έπειτα δεξιά στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, στη συνέχεια αριστερά στην οδό Ιωνίας, μετά δεξιά στην οδό Προύσης, δεξιά στην οδό Σμύρνης και τέλος, στην οδό Φωκών. Εναλλακτικά, μετά την οδό Προύσης, δεξιά στη Λεωφ. Δεκελείας.

- Τα οχήματα που κινούνται από τη Νέα Φιλαδέλφεια προς τη Νέα Ιωνία, με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, χρησιμοποιώντας έως σήμερα την οδό Φωκών, θα οδηγούνται αρχικά στην οδό Βρυούλων, ευθεία θα διασχίζουν τη Λεωφ. Δεκελείας στο ύψος της πλατείας Πατριάρχου, στη συνέχεια ευθεία στην οδό Φαναρίου, αριστερά στην οδό Σμύρνης, δεξιά στην οδό Σύλλης, ευθεία στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και έπειτα στη Λεωφ. Ηρακλείου.

- Τα οχήματα που κινούνται επί της Λεωφ. Δεκελείας, με κατεύθυνση βόρεια προς Νέα Ιωνία και βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Νέας Χαλκηδόνας, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ειρήνης, αριστερά στην οδό Σμύρνης, δεξιά στην οδό Σύλλης, ευθεία στην οδό Παπαναστασίου και έπειτα στη Λεωφ. Ηρακλείου.

- Τα οχήματα που κινούνται επί της Λεωφ. Δεκελείας, με κατεύθυνση βόρεια προς Νέα Ιωνία και βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Φαναρίου, αριστερά στην οδό Σμύρνης, δεξιά στην οδό Σύλλης, ευθεία στην οδό Παπαναστασίου και έπειτα στη Λεωφ. Ηρακλείου.

- Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Πίνδου, με κατεύθυνση νότια προς τη Νέα Ιωνία, θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ν. Τρύπια, αριστερά στην οδό Βρυούλων εγκάρσια τη Λεωφ. Δεκελείας στο ύψος της πλατείας Πατριάρχου, ευθεία στην οδό Φαναρίου, αριστερά στην οδό Σμύρνης, δεξιά στην οδό Σύλλης, ευθεία στην οδό Αλ. Παπαναστασίου και έπειτα στη Λεωφ. Ηρακλείου.

Μονοδρόμηση της οδού Φωκών, από την οδό Σμύρνης έως τη Λεωφ. Δεκελείας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Δεκελείας, με αμφίπλευρη απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο εν λόγω τμήμα.

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης μονόπλευρα ή αμφίπλευρα επί όλων των οδών, τμήματα των οποίων αποτελούν τμήματα των παρακαμπτήριων διαδρομών, με κριτήριο το εναπομένων καθαρό ελεύθερο πλάτος κυκλοφορίας, όπου δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερο από 3,50 μ. για οδούς μονής κατεύθυνσης και 6,00 μ. για διπλής.

ΦΑΣΗ Β’

Όλες οι προαναφερόμενες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΦΑΣΗΣ Α’, παραμένουν ως έχουν.

Επιπλέον, ως εναλλακτική παρακαμπτήρια διαδρομή των οχημάτων που κινούνται από τη Νέα Φιλαδέλφεια προς τη Νέα Ιωνία, με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά, χρησιμοποιώντας έως σήμερα την οδό Φωκών, θα οδηγούνται αρχικά στην οδό Βρυούλων, αριστερά στη Λεωφ. Δεκελείας, δεξιά στην Ελ. Βενιζέλου (περιοχή Βλάχου), δεξιά στη Σμύρνης, αριστερά στην Ελ. Αλαμέιν και τέλος στη Λεωφ. Ηρακλείου.

Επίσης, την ίδια εναλλακτική παρακαμπτήρια διαδρομή θα ακολουθούν και τα οχήματα που κινούνται επί της Λεωφ. Δεκελείας, με κατεύθυνση βόρεια προς τη Νέα Ιωνία, πάνω από το ύψος της συμβολής της Λεωφ. Δεκελείας με την οδό Φωκών. Δηλαδή, δεξιά στην Ελ. Βενιζέλου (περιοχή Βλάχου), δεξιά στη Σμύρνης, αριστερά στην Ελ. Αλαμέιν και τέλος στη Λεωφ. Ηρακλείου.

Σε περίπτωση σοβαρής διατάραξης της κυκλοφορίας, οι ανωτέρω εργασίες θα διακόπτονται κατ' εντολή του Αξιωματικού Επόπτη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ή του Διοικητή του κατά τόπον αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας.

Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και συντηρεί την οδική

σήμανση για εκτελούμενα έργα εντός κατοικημένων περιοχών, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών

και οχημάτων, όπως επίσης και την ακώλυτη εξυπηρέτηση των παρόδιων δραστηριοτήτων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.