«Άγριες Μέλισσες» και «Έρωτας μετά» επιχορηγούνται με 3,3 εκατομμύρια ευρώ

Οι «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 και το «Έρωτας Μετά» του Alpha είναι δύο από τις δεκατρείς συνολικά τηλεοπτικές σειρές και ταινίες που αποφασίστηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπαχθούν σε καθεστώς οικονομικής επιδότησης στην κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγής τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μυθοπλασίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, τόσο οι «Άγριες Μέλισσες» όσο και ο «Έρωτας Μετά», θα λάβουν περίπου το 35% του προϋπολογισμού επιλέξιμων δαπανών που είχε καταθέσει.

Άγριες Μέλισσες

«Ο προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων οκτακοσίων δεκαέξι χιλιάδων τριακοσίων έντεκα ευρώ (4.816.311,00€). Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων επτακοσίων οκτώ ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (1.685.708,85€).

Το ποσό της επιχορήγησης θα καθορισθεί επακριβώς μετά την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και την ολοκλήρωση του ελέγχου ολοκλήρωσης υλοποίησης και τον έλεγχο του επενδυτικού σχεδίου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4487/2017, σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στο άρθρο 11 και 12 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1138)», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια υπουργική απόφαση, οι «Άγριες Μέλισσες» είναι ένα επενδυτικό σχέδιο που «Πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια όπως ορίζονται στον Πίνακα Α του Παραρτήματος 3 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄1138), όπως ισχύει και συγκεντρώνει γενική συνολική βαθμολογία 50 βαθμούς, με προβλεπόμενη αναγκαία ελάχιστη συνολική βαθμολογία τους 20 βαθμούς».

Έρωτας Μετά

Για τη σειρά του Alpha «Έρωτας Μετά», η επιχορήγηση δίνεται επίσης με την εξέταση συγκεκριμένων πολιτιστικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα η σχετική υπουργική απόφαση αναφέρει τα εξής: «Το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια όπως ορίζονται στον Πίνακα Α του Παραρτήματος 3 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄1138), όπως ισχύει και συγκεντρώνει γενική συνολική βαθμολογία 38 βαθμούς, με προβλεπόμενη αναγκαία ελάχιστη συνολική βαθμολογία τους 20 βαθμούς. Ο προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων εξακοσίων σαράντα ενός χιλιάδων σαράντα τριών ευρώ (4.641.043,00€).

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 35% του προϋπολογισμού των συνολικών επιλέξιμων δαπανών, ήτοι στο ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και πέντε λεπτών (1.624.365,05€).Το ποσό της επιχορήγησης θα καθορισθεί επακριβώς μετά την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου και την ολοκλήρωση του ελέγχου ολοκλήρωσης υλοποίησης και τον έλεγχο του επενδυτικού σχεδίου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4487/2017, σε συνδυασμό με τα αναφερόμενα στο άρθρο 11 και 12 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1138)».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.