Αγρίνιο: Καταγγελία για απολύσεις στον Νηρέα

Πηγή: agrinionet.gr

Μαζικές οι αντιδράσεις από την απόλυση 32 εργαζομένων στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών «Νηρέας» στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν απολύσεις με fast-track διαδικασίες από την διοίκηση, αλλά και προσπάθειες μεθόδευσης από την πλευρά των διοικούντων. Οι εργαζόμενοι, που ζητούν να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις, θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα Γ.Σ για το ζήτημα.

«Σε μία εποχή που ο κύριος Μητσοτάκης διακηρύσσει ότι εξαιτίας της δοκιμασίας του κορονοϊού δεν θα γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενου, στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

32 οικογένειες του Αστακού μένουν χωρίς δουλειά, με άμεσο αντίκτυπο και στην τοπική οικονομία. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ξηρομέρου θα ήθελε να πληροφορηθεί αν οι απολύσεις έχουν νομικό υπόβαθρο, αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, και αν θα μπορούσε η απόλυση των εργαζομένων να έχει αποφευχθεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουμε καλά ότι στις ιχθυοκαλλιέργειες Νηρέας παρέχονται διευκολύνσεις με αντιστάθμισμα την εργασία πολλών κατοίκων σε αυτές. Θεωρούμε λοιπόν απαράδεκτο προκειμένου η εταιρεία να αυξήσει κάποια κέρδη της, να αγνοεί με εκκωφαντικό τρόπο την οικονομία της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση για αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Ξηρομέρου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.