Πρώτη φορά από το 2011

Αισιοδοξία για πτώση της ανεργίας κάτω του 20% μέσα στο καλοκαίρι

Κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 20% αναμένεται να πέσει η ανεργία αυτό το καλοκαίρι, πρώτη φορά μετά από το 2011.

Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις στο Κόκκινο, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Σχολιάζοντας τα νέα θετικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την ΕΡΓΑΝΗ, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι «ο Μάιος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που υπερτερεί η πλήρης απασχόληση των ευέλικτων μορφών εργασίας στη δημιουργία νέων θέσεων».

Σημειώθηκαν 160.000 αναγγελίες πρόσληψης στα καταλύματα και την εστίαση, με θετικό ισοζύγιο απασχόλησης 48.000 και 29.000 αντίστοιχα, πολύ μεγαλύτερο των άλλων κλάδων, καθώς έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος.

Τα παραπάνω δημιουργούν την προσδοκία ότι το ψυχολογικό φράγμα του 20% στην ανεργία θα σπάσει μέσα στο Καλοκαίρι, για πρώτη φορά από το Φθινόπωρο του 2011, συνέχισε ο κ. Νεφελούδης, καθώς «αλλάζει το περιβάλλον συνολικά, το "μαύρο" αρχίζει να "γκριζάρει" στην αγορά εργασίας».

Πηγή: stokokkino.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.