24ωρη απεργία από την ΕΣΗΕΑ

Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Documento για την «Ευρώπη» και την απεργία στα έντυπα

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση για 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και άλλες ενώσεις του Τύπου, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Documento.

Η απεργία κηρύχθηκε σε όλες τις έντυπες εκδόσεις από τις 06:00 της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους των πρακτορείων, μετά το κλείσιμο του πρακτορείου «Ευρώπη», το οποίο έχει ανοιχτές οφειλές, εκτός από τους εργαζόμενούς του, και σε πολλές εκδοτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και το Documento.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων στην εφημερίδα Documento:

"Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Documento συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία η οποία ορθώς απαιτεί και την υπογραφή ΣΣΕ και τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Με την ευκαιρία αυτή σας επισημαίνουμε ότι :

= η «Ευρώπη» χρωστάει, εκτός από οφειλές στους εργαζομένους της, και μεγάλα ποσά σε πολλές εκδοτικές επιχειρήσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και το Documento. Αυτά τα χρήματα προφανώς είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των εφημερίδων και για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας.

= Επίσης συμφωνούμε ότι τίθεται σκανδαλωδώς ζήτημα επικίνδυνου μονοπωλίου στην εκτύπωση και τη διανομή του Τύπου στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό σας ζητούμε να αιτηθείτε επίσημα την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εκτιμούμε ότι επιβάλλεται να γίνει δημόσια αναφορά στα δύο αυτά ζητήματα στις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και όλων των ενώσεων του κλάδου.

Εργαζόμενοι εφημερίδας Documento"

Και εδώ η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«24ωρη απεργία συμπαράστασης στους συναδέλφους εργαζόμενους των Πρακτορείων διανομής Τύπου

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη εικοσιτετράωρης απεργίας από τις 06:00 της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06:00 της Παρασκευής, 8 Σεπτεμβρίου 2017, σε όλες τις έντυπες εκδόσεις και τη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πρακτορείο Διανομής Τύπου «Άργος» καθώς και στα Τυπογραφεία, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης στους συναδέλφους μας των πρακτορείων ζητώντας:

Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του πρακτορείου διανομής τύπου «Ευρώπη» στο δρόμο.

Να μη δημιουργηθεί μονοπώλιο στο χώρο της διανομής.

Την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων με όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τη διάσωση, τη διεύρυνση και την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ ως αυτοδιοικούμενου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου του, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων.

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων δηλώνουν ότι θα σταθούν αλληλέγγυα στον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων των πρακτορείων για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και δηλώνουν την ετοιμότητά τους για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να διασφαλιστούν οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα για το σύνολο των εργαζομένων στα Μ.Μ.Ε. απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.