Αποκλειστικό - #Novartis_Gate: «Ο Μανιαδάκης πήγαινε στον Λοβέρδο τα μαύρα χρήματα από το «Άγιο Δισκοπότηρο» της Novartis»

Ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είναι αυτός που μετέφερε στον πρώην υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, τα «δώρα» της Novartis. Ήταν ο έμπιστος του Κ. Φρουζή που γνώριζε για το μαύρο ταμείο της Novartis, το αποκαλούμενο « ΆΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ».

Κόλαφος οι καταθέσεις που εξηγούν γιατί ο Νίκος Μανιαδάκης από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος.

Αναφέρει ενδεικτικά στις καταθέσεις του ο «Μάξιμος Σαράφης»:

«...Ως σύμβουλος του υπουργού ανέλαβε για λογαριασμό της Νοβάρτις να γίνει ο ίδιος ο δίαυλος επικοινωνίας της εταιρείας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος ο Λοβέρδος ζήτησε μέσω Μανιαδάκη τα δώρα που θα ελάμβανε για να αποφασίζει ευνοϊκά υπέρ της εταιρείας να του δίνονται μέσω του τελευταίου (Μανιαδάκη). Αυτό μου το είπε ο ίδιος ο Φρουζής πολλές φορές κατά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις που είχαμε....».

Σε άλλο σημείο αναφερόμενος στα εικονικά τιμολόγια μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο μάρτυρας λέει:

«... Όσον αφορά στη διαφήμιση του γηπέδου μόνο μια φορά τέθηκε μια διαφημιστική πινακίδα στο γήπεδο του ΑΟ Βριλησσίων, φωτό την οποία έστελνε επανειλημμένως ο Βουλκίδης στο λογιστήριο της Νοβάρτις για να καλυφθεί το εικονικό τιμολόγιο. Ο Φρουζής και σε αυτήν την περίπτωση μου είπε ότι έδωσε τα χρήματα στον Μανιαδάκη για να τα δώσει περαιτέρω στον Λοβέρδο...».

Σε άλλο σημείο καταθέτει : « ...το ποσόν των 90.000 που φέρεται ότι δόθηκε στον Ν. Μανιαδάκη ήταν το δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του gilenya. Δεν γνωρίζω όμως αν παραδόθηκε στο Λοβέρδο μέρος ή το σύνολο του ποσού...».

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό: Όλα τα στοιχεία και το μαύρο χρήμα που «καίνε» τον Ανδρέα Λοβέρδο για το #Novartis_Gate

Κι ακόμα: «...για την χειραγώγηση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στρατολογήθηκε από τη Νοβάρτις ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος τελικά ανέλαβε και τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τους υπουργούς Υγείας για την προώθηση των συμφερόντων της. Αναφέρομαι στους Υπουργούς Υγείας, Αν. Λοβέρδο ...τα μαύρα ταμεία που χρησιμοποιήθηκαν για την χειραγώγηση του Α. Λοβέρδου σας τα έχω αναφέρει.... Οι συνεννοήσεις Φρουζή-Μανιαδάκη για την χειραγώγηση ήταν μυστικές, όπως μυστικές ήταν και οι ακριβείς δωροδοκίες γιατί υπήρχαν πολλαπλοί μηχανισμοί ξεπλύματος όπως πχ οι παράλληλες εξαγωγές».

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό: FBI: Οι κυβερνητικοί Αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονταν- Δικογραφία #Novartis_Gate για Λοβέρδο (Έγγραφο)

Κι ακόμα:

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον την περίοδο 2008-2014 λειτουργούσε στην Νοβάρτις Ελλάς μαύρο ταμείο για παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και κρατικούς αξιωματούχους. Η κωδική ονομασία του μαύρου ταμείου ήταν το «Άγιο Δισκοπότηρο».

Διαβάστε ακόμη: Αποκλειστικό- #Novartis_Gate: Η κατάθεση φωτιά στελέχους της GENESIS PHARMA κατά Λοβέρδου

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.