Για το θέμα των ρύπων

Αποζημίωση ή εξαγορά; Η Volkswagen αγόρασε 300 χιλιάδες αυτοκίνητα από ιδιοκτήτες τους στις ΗΠΑ

Στην προσπάθεια να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες για το θέμα των εκπομπών ρύπων, ο όμιλος Volkswagen έχει αγοράσει πάνω από 300.000 οχήματα και έχουν αποθηκευτεί σε 37 ασφαλείς εγκαταστάσεις, όπως σε ένα προαστιακό στάδιο ποδοσφαίρου στο Ντιτρόιτ, σ’έναν πρώην μύλο χαρτιού στην Μινεσότα και σ’ένα μέρος σε έρημο της Καλιφόρνια.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα συντηρούνται συστηματικά κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μακροχρόνια λειτουργικότητα και η ποιότητά τους, με απώτερο στόχο να επιστρέψουν στην αγορά των ΗΠΑ ή να προωθηθούν σε άλλες αγορές εκτός ΗΠΑ.

Συνολικά, η VW συμφώνησε να δαπανήσει περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αξιώσεις των ιδιοκτητών, ενώ το πλάνο της εταιρείας προβλέπει την αγορά περίπου 500.000 αυτοκινήτων. Είναι γνωστό ότι η εταιρεία θα πρέπει να αγοράσει ή να αντιμετωπίσει υψηλότερες πληρωμές για τις εκπομπές των ρύπων.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταπωληθεί 13.000 και κατέστρεψαν περίπου 28.000 οχήματα. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, η VW έχει εκδώσει 437.273 επιστολές προσφέροντας το ποσό των 8 δισ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ως αποζημίωση της αγοράς των αυτοκινήτων τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.