Αρνητικοί οι κληρικοί στη νέα συμφωνία για τη μισθοδοσία τους

Ανικανοποίητος ο Ιερός Σύνδεσμός Κληρικών Ελλάδος, θεωρεί ότι δεν καλύπτεται από τη νέα πρόταση για συμφωνία μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, αν και οι μισθοί τους θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και η συμφωνία θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.

Απορρίπτοντας την πρόταση, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εμμένουν στην αρχική τους θέση και στη θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία.

Υποστήριξε δε ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία. Είναι αβέβαιο το μέλλον. Αν θέλουν να μας κατοχυρώσουν, όπως λένε, γιατί μας αλλάζουν τελείως τη μορφή της μισθοδοσίας, με την οποία μισθοδοτείται όλο το Δημόσιο, και μας βάζουν σε έναν άλλον φορέα;».

Παράλληλα, σχολιάζοντας το αν θεωρεί αναξιόπιστο τον αρχιεπίσκοπο, είπε:

«Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι Εκκλησία μόνος του, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει αποφανθεί, αυτό είναι το ανώτατο όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν είναι πρόσωπο μοναδικό στην Εκκλησία αυτός που διοικεί, η Ορθόδοξος Εκκλησία έχει συνοδικό σύστημα».

Τέλος επέμεινε ότι η Σύνοδος δεν θα αλλάξει απόφαση και προανήγγειλε αντιδράσεις του κλήρου σε αντίθεση περίπτωση, λέγοντας «θα αντιδράσουμε όπως κάθε κοινωνική τάξη που θίγονται τα εργασιακά της δικαιώματα, ίσως και δυνατότερα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.