Αστυνομικοί έδειραν 27χρονο πρόσφυγα στα Εξάρχεια

Και νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά σε βάρος πρόσφυγα από Το Ιράν στα Εξάρχεια. Όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας, την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια κλινικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην κατάληψη Νοταρά 26, προσήλθε 27χρονος πρόσφυγας από το Ιράν, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρά τραύματα στο μάτι, το θώρακα, το μετωπιαίο οστό και το στέρνο. 

Τα σοβαρά τραύματα που έφερε ο 27χρονος άνδρας προήλθαν όπως καταγγέλλουν οι Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας από αστυνομικούς. Δεν πρόκειται άλλωστε για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται στη λογική του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που η κυβέρνηση επιδιώκει μετά μανίας να επιβάλλει στα Εξάρχεια, επιτιθέμενη μέσω της ακραίας αστυνομικής καταστολής κατά των πάντων, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να έχουν σημειωθεί πάμπολλα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Σβάρνα… Τη Δευτέρα 17/02 κατά την διάρκεια της κλινικής επίσκεψης μας στην κατάληψη Νοταρά 26, προσήλθε για εξέταση ο...

Gepostet von Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας am Mittwoch, 19. Februar 2020

Πλέον στόχος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη φαίνεται πως είναι η κατάληψη της Νοταρά, αφού όπως επισημαίνεται και στην επίμαχη ανακοίνωση, η συνεχόμενη αστυνομική βία που επικρατεί στα στενά των Εξαρχείων, «έχει εστιάσει εκ νέου προς την κατάληψη Νοταρά ως ένα διαρκές μέτρο απειλής και εκφοβισμού. Η αστυνόμευση στην περιοχή υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και έχει ως μηχανισμός πάρει Σβάρνα σχεδόν τους πάντες και τα πάντα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των Αλληλέγγυων Λειτουργών Υγείας

«Σβάρνα...

Τη Δευτέρα 17/02 κατά την διάρκεια της κλινικής επίσκεψης μας στην κατάληψη Νοταρά26, προσήλθε για εξέταση ο ΑΜ άνδρας ηλικίας 27 ετών, πρόσφυγας από Ιράν, λόγω αναφερόμενου ήπιου άλγους και αισθήματος ξηρότητας ΔΕ οφθαλμού από 3ημέρου. Κατά την κλινική εξέταση παρατηρήθηκαν εκχύμωση και οίδημα περιοφθαλμικά με επέκταση στο ΔΕ άνω και κάτω βλέφαρο, υπόσφαγμα (αιμορραγία κάτω από τον επιπεφυκότα) ΔΕ οφθαλμού, εκχυμώσεις στο ΑΡ πλάγιο θωρακικό τοίχωμα, καθώς και εκδορές στο μετωπιαίο οστό ΔΕ, στο άνω τμήμα του στέρνου και των ώμων άμφω. Ο τραυματίας ανέφερε ότι έχει πόνους στα χέρια και στα πόδια. Με το πέρα της κλινικής εξετάσεως δόθηκαν οδηγίες και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία από τις πολλές που έρχονται στο φως για την συνεχόμενη αστυνομική βία που επικρατεί στα στενά των Εξαρχείων και που τον τελευταίο καιρό έχει εστιάσει εκ νέου προς την κατάληψη Νοταρά ως ένα διαρκές μέτρο απειλής και εκφοβισμού. Η αστυνόμευση στην περιοχή υπό το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και έχει ως μηχανισμός πάρει Σβάρνα σχεδόν τους πάντες και τα πάντα.

Αυτή η διαμορφούμενη εφιαλτική πραγματικότητα μας φέρνει στο νου το έργο του Κάφκα Σωφρονιστική αποικία. Σε αυτό παρουσιάζεται εκτενώς η «Σβάρνα» μια μηχανή βασανισμού. Οι αποτρόπαιες λειτουργίες της διαμορφώνουν μια κατάσταση στα όρια του Νόμου περίσσειας τιμωρίας και πόνου. Η Σβάρνα είναι μια μηχανή που κυριολεκτικά σκαλίζει τον νόμο στο σώμα του ανθρώπου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση το γράμμα του Νόμου χαράχθηκε μέσα από την έλλογη υπερβολή της σαδιστικής ηδονής που για ακόμα φορά τα όργανα της τάξης επέδειξαν.

Η περίπτωση των Εξαρχείων δείχνει την θεμελιώδη ελλειπτικότητα του Νόμου που αποτυγχάνει να λειτουργήσει. Είναι δε ο ίδιος ο Νόμος που για να επιβληθεί πρέπει να παράγει ο ίδιος την παραβίαση το, να την κατασκευάσει ή να την επανεφεύρει. Αυτή η χυδαία ηδονή του Νόμου είναι το κατασταλτικό αφήγημα. Αυτός ο κανόνας δικαίου εξαρτάται από αυτή την επιβολή.

Δεν τρέχουμε καμία αυταπάτη ότι τα χειρότερα έρχονται. Καλούμε τον καθένα να αντισταθεί σε αυτή την συνθήκη, να μην συναινέσει με την σιωπή του σε αυτό το σύγχρονο καθεστώς της Σβάρνας όχι μόνο στην περιοχή αλλά και πουθενά στον κόσμο.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας

18/2/2020»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.