Αυτά είναι τα μυστικά της σωστής οδήγησης σε μουσώνες

Με την καμπάνια GoAnywhere, η Nissan μας δείχνει τα μυστικά της οδήγησης στο νερό, χάρη στην ικανότητα βύθισης του Nissan Terra στα 800mm.

Οι περιοχές της Ασίας που βρέχονται από τον Ειρηνικό, είναι γνωστές ως οι πλέον επιρρεπείς σε καταστροφικές πλημμύρες. Κατά τη διάρκεια των μουσώνων, επικρατούν βροχοπτώσεις των 400mm, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων, όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, δημιουργώντας καθυστερήσεις και πρόσθετα θέματα ασφάλειας.

Αναζητώντας λεπτομερέστερα τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από τις πλημμύρες που προκαλούνται από τους μουσώνες, στην Μπανγκόκ η βροχερή περίοδος φτάνει στο ζενίθ της τον Σεπτέμβριο, με τις υψηλότερες βροχοπτώσεις να είναι περίπου στα 350mm.

Το γεγονός αυτό, μπορεί να διαταράξει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του 2017, όπου οι πλημμύρες στην πόλη επηρέασαν περισσότερα από 3.000 οχήματα, με τις ασφαλιστικές αποζημιώσεις να ξεπερνούν τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τζακάρτα, από την άλλη πλευρά, βιώνει την περίοδο των ισχυρών βροχών από τον Νοέμβριο, φτάνοντας το υψηλό των 402mm τον Ιανουάριο. Τον Απρίλιο του 2019, πλημμύρες έπληξαν 37 περιοχές στην Τζακάρτα.

Η Ανατολική Τζακάρτα πληγώθηκε περισσότερο, αντιπροσωπεύοντας 21 από τις συνολικά πληγείσες περιοχές και με περισσότερους από 2.370 πλημμυροπαθείς κατοίκους. Παράλληλα, η βροχερή περίοδος της Μανίλα κορυφώνεται τον Αύγουστο με τις υψηλότερες βροχοπτώσεις να αγγίζουν τα 473mm. Το 2018, η εποχή των μουσώνων επηρέασε περισσότερες από 288.860 οικογένειες από 21 επαρχίες, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Nissan, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί και τα οχήματά τους δεν θα παραμείνουν αδρανοποιημένα όταν εμφανιστούν οι μουσώνες, μοιράζεται πέντε κορυφαίες συμβουλές οδήγησης σε πλημμύρες: Συγκεκριμένα :

1. Γνωρίστε το μέγιστο βάθος βύθισης του οχήματος σας: αυτό το ύψος έχει οριστεί για κάθε όχημα, με βάση που βρίσκονται τα ευάλωτα συστήματα, όπως το φίλτρο αέρα

2. Οδηγήστε στο νερό με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 3 χ.α.ω.: αυτό μειώνει την πιθανότητα εισόδου νερού στον κινητήρα μέσω του φίλτρου αέρα και βλάβης των ηλεκτρικών εξαρτημάτων, καθώς δημιουργεί ένα κύμα τόξου μπροστά από το όχημα και μια πίεση στο επίπεδο του νερού, γύρω από την θέση του κινητήρα.

3. Κρατήστε μια σταθερή ταχύτητα και μην αφήνετε το γκάζι: αυτό εμποδίζει το νερό να πλημμυρίσει τον κινητήρα, μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

4. Επιχειρήστε το πέρασμα με ένα όχημα κάθε φορά: έτσι δεν θα αναγκαστείτε να σταματήσετε στη μέση των πλημμυρισμένων δρόμων, εάν το προπορευόμενο όχημα ακινητοποιηθεί.

5. Αφού περάσετε με ασφάλεια έναν χείμαρρο, ελέγξτε για τυχόν βλάβες ή φερτά υλικά στο όχημά σας. Ελέγξτε το όχημα και το χώρο του κινητήρα για τυχόν σημάδια από συντρίμμια και λοιπά υλικά, που θα μπορούσαν να παγιδευτούν μέσα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.