Αυξημένοι οι κίνδυνοι από τη χρήση hands-free

Μπορεί η χρήση hands-free για την τηλεφωνία κατά την οδήγηση να επιτρέπεται, παρόλα αυτά εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους.

Αυτό έχουν δείξει σχετικές έρευνες, αλλά και αναλύσεις δεδομένων από ατυχήματα. Η προσπάθεια του οδηγού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ιδιαίτερα μιας απαιτητικής τηλεφωνικής συνδιάλεξης, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της προσήλωσής του στα δεδομένα της οδήγησης.

Με τον τρόπο αυτό δεν αντιλαμβάνεται έγκαιρα έναν διαφαινόμενο κίνδυνο, αντιδρά με καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερο υποπίπτει ο ίδιος σε λάθη.

Η μόνη δόκιμη λύση για τηλεφωνήματα ανάγκης, πολύ δε περισσότερο για τη δημιουργία μηνυμάτων, συνεχίζει να είναι η στάθμευση σε προστατευμένο χώρο, η απενεργοποίηση του κινητήρα και η ενεργοποίηση του χειρόφρενου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.