«Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο»

Βιβλίο για τους γονείς και τα παιδιά κρατούμενων (Pdf)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με την γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του, εξέδωσαν με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου, παιδικό βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε κρατούμενους γονείς και τα παιδιά τους, υπό τον τίτλο: «Θα συναντηθούμε στ' όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή».

Το βιβλίο αυτό συντάχθηκε το 2008 σε φυλακή της Γερμανίας από ομάδα κρατούμενων γονιών σε συνεργασία με ψυχολόγους. Στην συνέχεια μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα και ήδη προωθείται στις φυλακές της χώρας για να δοθεί στους κρατούμενους γονείς.

Το οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης αναγράφει: «Το βιβλίο αυτό μιλά στο παιδί με αμεσότητα και ειλικρίνεια για την πραγματικότητα της φυλακής και επιχειρεί να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα του παιδιού για τους λόγους φυλάκισης του πατέρα ή της μητέρας του». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, με τον τρόπο αυτό «δίνεται η ευκαιρία σε γονείς ή σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με παιδιά φυλακισμένων, να ανοίξουν την κουβέντα, να μιλήσουν και να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη φυλάκιση του πατέρα ή της μητέρας τους».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, η εν λόγω έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για «την ενίσχυση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων, και συνεπώς της αντεγκληματικής πολιτικής, μέσω της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών τους κατά τη διάρκεια της φυλάκισης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.