Βιέννη: Προς λουκέτο οδεύει το 20% των επιχειρήσεων τουρισμού

Εδώ και χρόνια, ο τουρισμός της Βιέννης καταγράφει το ένα μετά το άλλο ρεκόρ αριθμού στις διανυκτερεύσεις, ωστόσο, με την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, τα πράγματα αντιστράφηκαν ακολουθώντας για πολλούς μήνες μία καθοδική πορεία, και τώρα, φαίνεται να απομένει μόνον η ελπίδα και μία αισιοδοξία ότι θα πρέπει να ανακάμψουν, τουλάχιστον από τα μέσα του νέου χρόνου.

"Μια τέτοια χρονιά σαν το 2020 κανένας δεν υπολόγιζε", συνοψίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τουρισμού της Βιέννης Νόρμπερτ Κέτνερ την κατάσταση, κάνοντας τώρα, μετά το τέλος της χρονιάς της πανδημίας, έναν απολογισμό που σημαδεύεται από ένα "μείον" κατά 72%.

Ο ίδιος, εκτιμά ότι από τις περίπου 116.000 θέσεις εργασίας όλο τον χρόνο στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις ελεύθερου χρόνου, 30.000 έως 35.000 θα χαθούν βραχυπρόθεσμα, περίπου το ένα πέμπτο όλων των τουριστικών επιχειρήσεων της Βιέννης θα πρέπει να κλείσουν, είναι, δηλαδή, όπως σημειώνει, μία "τραγική κατάσταση" για τις επιχειρήσεις, "και ήδη μία οδυνηρή κατάσταση συνολικά".

Δεν αναμένεται γρήγορη ανάκαμψη

Ο Νόρμπερτ Κέτνερ δεν αναμένει μία γρήγορη ανάκαμψη, καθώς, ήδη τον Δεκέμβριο ήταν σαφές ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρξει καμία σημαντική τουριστική κίνηση στη Βιέννη, με τον κλάδο να είναι προετοιμασμένος για αυτό.

Από την πλευρά του, αναμένει μία ομαλοποίηση γύρω στα μέσα του έτους, δηλαδή το τρίτο τρίμηνο, και σε αυτό, πιστεύει, πως θα συμβάλλει σημαντικά ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, ενώ κανείς θα πρέπει να λάβει υπόψη του το γενικό κανόνα "εμβολιασμός συν έξι μήνες".

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Τουρισμού ανέφερε ως παράδειγμα τη Μεγάλη Βρετανία, όπου, ήδη μία εβδομάδα μετά την πρώτη ανακοίνωση των πρώτων ραντεβού εμβολιασμού αυξήθηκε κατά 115% η ζήτηση πληροφοριών σχετικά με ταξίδια στο εξωτερικό.

Γι 'αυτό, κατά τη γνώμη του, το θέμα του εμβολιασμού είναι τόσο σημαντικό, και μπορεί μεν να μην επιλύσει γρήγορα όλα τα προβλήματα, αλλά είναι "ένας μεγάλος ψυχολογικός πυλώνας στον οποίο μπορεί κανείς να στηρίζεται".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.