Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις απαιτούν μέτρα κατά του Airbnb

Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις απαιτούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει σκληρά μέτρα κατά της εταιρείας Airbnb, υποστηρίζοντας ότι ο ιστότοπος αποκλείει τους κατοίκους των πόλεων τους από την τοπική αγορά κατοικίας.

Με επιστολή τους προς την ευρωπαϊκή επιτροπή εκπρόσωποι των δέκα πόλεων ζητούν να περιοριστούν οι χώροι ενοικίασης, να τεθεί όριο στο ύψος των ενοικίων και να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να σεβαστούν τους όρους της τοπικής αγοράς.

Πρόκειται για τις πόλεις Άμστερνταμ, Βαλένθια, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Βιέννη, Βρυξέλλες, Κρακοβία, Μόναχο, Μπορντό και Παρίσι.

«Στις πόλεις μας υπάρχει σοβαρή έλλειψη στέγης. Όταν οι ελάχιστες διαθέσιμες κατοικίες δίνονται στους τουρίστες, χάνονται από τους κατοίκους των πόλεων μας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Ήδη αρχές ορισμένων πόλεων έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μέτρα κατά τoυ Airbnb.

Στο Άμστερνταμ υπάρχει ήδη όριο στο μέγιστο ύψος του ενοικίου ενώ στο Παρίσι επιβάλλεται πρόστιμο στους ιδιοκτήτες που δεν δηλώνουν αυτή τους τη δραστηριότητα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.