Δεν θα επαληθευτούν οι προβλέψεις της Κομισιόν - Εμμένει το ΥΠΟΙΚ σε πλεόνασμα 4,1%

Εμμένει στην πρόβλεψή του το υπουργείο Οικονομικών για στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος 4,1%, δηλαδή, 0,6% πάνω από τον στόχο που είναι υποχρεωμένη να πιάνει η χώρα μας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με αφορμή την 3η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται από το υπουργείο Οικονομικών πως, η Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το Φθινόπωρο.

Επίσης, Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο. Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.

Διαβάστε επίσης: Καμπανάκια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Διαβάστε επίσης: Έπαινοι και αιχμές Μοσκοβισί και Ντομπρόφκσις με αφορμή την αξιολόγηση

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.