Δεν χάνει λεπτό η ΝΔ: Διευρύνεται το κατηγορητήριο κατά του Παπαγγελόπουλου (Pdf)

Την πρώτη μέρα άρσης του lockdown, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχασε λεπτό, καταθέτοντας στον πρόεδρο της Βουλής το αίτημα για διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, γεγονός που εντείνει τη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών.

Στο αίτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου -το οποίο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμμεση παραδοχή παραβίασης της εντολής της Ολομέλειας για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπης- συμπεριλαμβάνονται τα αδικήματα της δωροληψίας, οι επιβαρυντικές διατάξεις του αδικήματος της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατά το άρθρο 159 του Ποινικού Κώδικα, το αδίκημα της εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Το αίτημα που υπογράφουν 30 βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια το προσεχές διάστημα παρουσία του ερευνώμενου πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι σε πλείστες δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έχει υπαινιχθεί ότι κρατά στο μανίκι του "άσους" κατά των πολιτικών και δικαστικών κατηγόρων του.

Εμπλέκει κι άλλα πρόσωπα η ΝΔ

Στην ανακοίνωση του γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη, σημειώνεται ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος "συνεπικουρούμενος κι από άλλα πρόσωπα" φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα που προστίθενται στο κατηγορητήριο, χωρίς όμως περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με βάση τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας που απέστειλε προς τη Βουλή η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πέραν των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης.

Η ΝΔ και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούληση για την πλήρη και σε όλες τις πτυχές της διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υπόθεσης, που συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στην δικαστική εξουσία.

Συνεπείς προς την βούλησή μας αυτή, καταρτίσαμε σήμερα και υποβάλλουμε προς την Βουλή των Ελλήνων πρόταση διεύρυνσης του πλήθους των αδικημάτων, που φέρεται ότι τέλεσε με τη συμμετοχή και τρίτων προσώπων ο κ. Δ. Παπαγγελόπουλος σε άλλες περιπτώσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του, όπως εξειδικεύονται στην πρότασή μας.

Με θεσμική προσήλωση, αντικειμενικότητα και δίχως εκπτώσεις ως προς την αλήθεια είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε μέχρι τέλους ώστε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και εάν χρησιμοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της ως υποχείρια επίορκων πολιτικών".

Το αίτημα:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.