Διαψεύδει η Κυβέρνηση σκέψεις για μείωση του αφορολόγητου

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αυτήν τη στιγμή «δεν υπάρχει κάποια σκέψη για μείωση αφορολόγητου μετά το πέρας του υπάρχοντος προγράμματος».

Διαψεύδει κατηγορηματικά η κυβέρνηση τα τελευταία δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, έχει ρίξει στο τραπέζι, στο πλαίσιο του «κόφτη» δημοσιονομικών δαπανών, τη μείωση του αφορολόγητου.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε επίσης πως «τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη μέχρι όλα να συμφωνηθούν». Η κρίσιμη ημερομηνία για την Αθήνα και την Κυβέρνηση είναι η συνεδρίαση (στις 9 Μαρτίου) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QI).

Για το ΔΝΤ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν ενδιαφέρεται αν θα μείνει η αν θα φύγει», αλλά πρέπει σύντομα « να αποφασίσει τι θα πράξει και να μην έχει παράλογες απαιτήσεις».

Αυτό που αναμένει η Αθήνα είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο QI. Για να συμβεί αυτό απαιτείται η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τα μεσοπρόθεσμα και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση Τσακαλώτου για επέκταση του «κόφτη» για μετά το 2018 και για ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που πρέπει να αποφασισθεί για πόσα χρόνια θα ισχύει;

«Αυτή τη στιγμή», πάντως κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος «δεν είναι η ελληνική πλευρά αυτή η οποία πιέζεται. Δεν υπάρχουν πιεστικές οικονομικές ανάγκες. Μόνο ο στόχος για το πλεόνασμα 1,75% το 2018 που δεν εξυπηρετείται με νέες καθυστερήσεις».

Αναφερόμενος τέλος στην υπόθεση Novartis την οποία ανέδειξε το Documento, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «η προκαταρκτική εξέταση που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή είναι μυστική» και το μόνο που μπορεί να πράξει η κυβέρνηση είναι να υπενθυμίσει ότι «εφόσον ο εισαγγελέας δει ότι εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένος να τα διαβιβάσει στη Βουλή».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.