Δικαιολογημένες οι ρατσιστικές πράξεις, λένε οι Ιταλοί

Περισσότεροι από τους μισούς συμμετέχοντες σε έρευνα που διενεργήθη πρόσφατα στην Ιταλία δήλωσαν ότι για τις πράξεις ρατσισμού υπάρχει – ενίοτε ή πάντα – δικαιολογία

Ο ρατσισμός θεριεύει – και – στη γειτονική Ιταλία. Μετά από μια σειρά ρατσιστικών και αντισημιτικών περιστατικών που απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης, σειρά έχει έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων SWG, τα αποτελέσματα της οποίας προκαλούν αναγούλα.

Σε δείγμα 1500 συμμετεχόντων, το 10% δήλωσε ότι οι ρατσιστικές πράξεις δικαιολογούνται πάντα, ενώ το 45% υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές αν αιτιολογούνται από τις συνθήκες.

Το υπόλοιπο 45% είπε ότι οι οποιασδήποτε μορφής ρατσιστικές πράξεις είναι καταδικαστέες.

Σύμφωνα με τον Guardian που δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι η πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία που οι ερωτηθέντες δεν καταδίκασαν αμέσως το ρατσισμό. Η SWG διενεργεί την ίδια έρευνα μια φορά το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.