Δικογραφία στην Βουλή για τον Μάκη Βορίδη - Αφορά υπερκοστολογημένες εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

Δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, στάλθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Βουλή, η οποία και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια του Σώματος όπως προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αφορά δημοσιεύματα του Τύπου στα οποία αναφέρεται πως ο υφυπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, Μάριος Σαλμάς είχε υπογράψει παραπεμπτικά για 550 ασθενείς προκειμένου να κάνουν υπερκοστολογημένες εξετάσεις σε εργαστήριο που συστεγαζόταν με το ιατρείο του. Η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ εκτιμήθηκε – πάντα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – σε 825.000 ευρώ.

Η πρακτική αυτή φέρεται να νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων με υπουργική απόφαση των Μάκη Βορίδη και Μάριου Σαλμά με την οποία γινόταν αποδεκτή η νομιμοποιητική απόφαση του ΚΕΣΥ για το θέμα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση και τυχόν στοιχεία εισαγγελικής ερευνών σχετικά με το θέμα αναμένεται να ζητηθούν από την Εξεταστική Επιτροπή που έχει συσταθεί για τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.