Δύο συλλεκτικοί τόμοι με τους πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου και για τον αντιδικτατορικό Τύπο αυτή την Κυριακή με το Documento

Μεγάλη προσφορά από το Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή. Δύο βιβλία για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη και τη χούντα:

«Αιρετικά 5 – 20+4 μαρτυρίες και (αντι)θέσεις πρωταγωνιστών για το Πολυτεχνείο» ή «Με όπλο το μελάνι. Χούντα – Τύπος – Αντίσταση»

Αιρετικά 5

20+4 μαρτυρίες και (αντι)θέσεις πρωταγωνιστών για το Πολυτεχνείο

- Τι σηματοδότησε και ποιους ενοχλεί εκείνος ο εξεγερτικός / αντιστασιακός / ανατρεπτικός Νοέμβρης του 1973;

- Από πού εκπορεύεται και πού αποσκοπεί η συλλήβδην σπίλωση της περιλάλητης «γενιάς του Πολυτεχνείου» ως υπαίτιας για τα μεταπολιτευτικά δεινά και την πολυεπίπεδη χρεοκοπία της χώρας;

- Υφίσταται τέτοια «γενιά» ή πρόκειται για μια κατά βάση «φοιτητική φουρνιά» με έντονη αριστερόστροφη πολιτικοποίηση;

- Πώς μπορεί λίγες δεκάδες που το εξαργύρωσαν «κάνοντας το Πολυτεχνείο καριέρα» να στιγματίζουν μια πληθώρα ανιδιοτελών αγωνιστών;

- Τι κρύβει η πολύχρονη ένοχη σιωπή για την «Πανσπουδαστική Νο 8» που δημοσίευσε την επίμαχη και ψευδεπίγραφη ανακοίνωση με την επαίσχυντη καταγγελία περί «περίπου 350 οργανωμένων προβοκατόρων / πραχτόρων της ΚΥΠ των Ρουφογάλη και CIA», που ήταν κανονικοί φοιτητές;

- Η αλήθεια για τα θύματα και η μακάβρια λίστα των νεκρών, που καταρρίπτει το παραμύθι της χούντας για το «αναίμακτο Πολυτεχνείο».

Απαντήσεις στην παρούσα έκδοση των «Αιρετικών Νο 5», μέσα από μαρτυρίες / αφηγήσεις / απόψεις μιας πλειάδας (πρωτ)αγωνιστών του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος σχεδόν απ’ όλο το φάσμα της πολύχρωμης Αριστεράς.

Με όπλο το μελάνι ενάντια στα τανκς. Χούντα - Τύπος- Αντίσταση

Οι επίορκοι συνταγματάρχες που κατέλυσαν τη δημοκρατία είχαν την δύναμη του πυρός. Όσοι αντιστάθηκαν είχαν τη δύναμη του φωτός. Είχαν το χαρτί, το μελάνι, το λινόλεουμ αρχικά, τον πολύγραφο και το χειροκίνητο τυπογραφείο κατόπιν. Είχαν τη δύναμη του λόγου. Του επιχειρήματος απέναντι στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Γιατί το μελάνι διεισδύει αθόρυβα, περνά ανεπαίσθητα κάτω από τις πόρτες των σπιτιών, μπαίνει αδιόρατα στα φοιτητικά αμφιθέατρα, δρα στη Συνείδηση των ανθρώπων πολύ αποτελεσματικότερα από ό,τι η προπαγάνδα των Γεωργαλάδων.

Πενήντα δύο χρόνια μετά την «εθνοσωτήριο επανάσταση» (τρομάρα της), προσφέρουμε στον αναγνώστη του Documento, τον συλλέκτη, τον μελετητή έναν τόμο 112 σελίδων με πλουσιότατη γκάμα αντιδικτατορικών εντύπων. Ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης. Από την αντιδικτατορική Δεξιά, το εξεγερμένο κέντρο, την παραδοσιακή Αριστερά, που σήκωσε το κύριο βάρος, αλλά και την άκρα Αριστερά.

Παρουσιάζουμε πλήθος χειρογράφων, δακτυλογραφημένων, πολυγραφημένων, τυπωμένων υλικών, υψηλής ή χαμηλότερης αισθητικής. Εκπλήσσουν η ποικιλία, η εφευρετικότητα, η γεωγραφική καταγωγή των εντύπων από όλη την Ελλάδα και από τις πέντε ηπείρους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.