ΕΕΔΕ: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση για την κατάρτιση ανέργων στο εξαγωγικό εμπόριο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών που απεστάλησαν στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, για τον δεύτερο κύκλο της πράξης:

«Κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων άνεργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής» και αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων των ωφελουμένων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΕΕΔΕ: www.exagogiko-eede.gr

Στο μεταξύ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων διοργανώνει εσπερίδα με θέμα "Λύσεις Εξωστρέφειας: Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Ανέργων σε Εξωστρεφείς Επιχειρήσεις», στις 30 Μαρτίου 2017, στην Αθηναϊκή λέσχη και ώρα 16:00.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ειδικοί εισηγητές θεμάτων αγοράς εργασίας και επαγγελματικής κατάρτισης και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων εργοδοτών και επιχειρηματικότητας.

Η ημερίδα εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας της πράξης που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020), συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ/ΥΕΙ) και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Η πράξη αποσκοπεί στην συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 3.600 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, στο αντικείμενο των εξαγωγών με έμφαση στον πρωτογενή τομέα με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών εξαγωγών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.