ΕΦΕΤ: Εντείνει τους ελέγχους για την προέλευση των τροφίμων

Ο ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους για την προέλευση των τροφίμων που διατίθενται στην αγορά.

Ο ΕΦΕΤ θέλει να εξαλείψει τα περιστατικά διάθεσης εισαγόμενων προϊόντων ως εγχώριων στην αγορά και καλεί τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Φορέας Ελέγχου Τροφίμων θέλει να ενισχύσει τις έρευνες εντοπισμού εισαγόμενων προϊόντων που περνούν στην ελληνική αγορά ως εγχώρια. Κάτι που είχε παρατηρηθεί σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σε μέλι, λάδι και ρύζι. Ο ΕΦΕΤ θα εφαρμόσει έκτακτο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων, έχοντας καταγράψει περιστατικά που περιείχαν εξ' ολοκλήρου παραπλανητική επισήμανση του τροφίμου είτε νοθεία ποιοτικών προϊόντων με εισαγόμενα τρόφιμα.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν απόλυτα την προέλευση που θα αναγράφεται στα προϊόντα θα υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες από τον νόμο. Ο καταναλωτής δικαιούται, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, να επιλέγει τα υψηλής ποιότητας εγχώρια ελληνικά προϊόντα, χωρίς να διατηρεί αμφιβολία για την προέλευσή τους.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.