ΕΦΚΑ: Διευκρινήσεις για τα μπλοκάκια – Τι γίνεται με μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες

Διευκρινήσεις για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσους διαθέτουν μπλοκάκι, αλλά είναι και μισθωτοί, έδωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως είναι λογικό να χρειάζεται ένα διάστημα κατανόησης για κάτι που έλειπε εντελώς και έρχεται για πρώτη φορά και εξήγησε: «Όποιος έχει μέχρι και δύο εργοδότες, στους οποίους μόνο εκεί παρέχει εργασία με μπλοκάκι, να επιβαρύνεται εκείνος που τον απασχολεί με το ποσοστό της εισφοράς που επιβαρύνονταν οι εργοδότες [...] Κατά τα άλλα, αν κάποιος μισθωτός με εξαρτημένη εργασία είναι ήδη στον ΕΦΚΑ ως εργαζόμενος μισθωτός και έχει και μπλοκάκι, γιατί κάνει δεύτερη δουλειά από έξω, σημαίνει ότι αυτή η δεύτερη δουλειά δεν είναι εξαρτημένη εργασία... έχουμε παράλληλη ασφάλιση [...] Γι αυτό το επιπλέον εισόδημα δεν θα είναι ασφαλισμένος, με την υποχρεωτικότητα να καταβάλλει ελάχιστη εισφορά, όπως θα συνέβαινε αν είχε μόνο αυτή την απασχόληση... θα καταβάλλει γι αυτή τη δεύτερη απασχόλησή του το ποσοστό που προβλέπεται επί των καθαρών εσόδων που δημιουργεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.