ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι εισφορές για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

Η τελευταία εργάσιμη μέρα του επόμενου μήνα είναι η καταληκτική ημερομηνία στο εξής, για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ), διευκρινίζεται ο τρόπος καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στο εξής. Για παράδειγμα η εισφορά του Ιανουαρίου 2017, θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

 Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι όσες ασφαλιστικές εισφορές δεν εξοφλούνται εμπρόθεσμα, θεωρούνται καθυστερούμενες και επιβαρύνονται με τις νόμιμες προσαυξήσεις. 

Επίσης, τυχόν εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που μπορεί να έπρεπε να εξοφληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016, καταβάλλονται εντός των προθεσμιών που ίσχυαν για κάθε φορέα που εντάχθηκε στον ΕΦΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.