ΕΦΚΑ: Σπάει ομόλογα για να πληρωθούν οι νέες επικουρικές τον Ιούλιο

Σε »σπάσιμο» ομολόγων και τίτλων του δημοσίου 286 εκατομμυρίων ευρώ προχωράει ο ΕΦΚΑ προκειμένου να πληρωθούν τα αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις στις 9 Ιουλίου. 

Και αυτό ενώ το λειτουργικό χάος στον e-ΕΦΚΑ με την εκκρεμότητα 167.000 αιτήσεων συνταξιοδότησης με αναμονή μέχρι 5 χρόνια συνεχίζεται χωρίς να υπάρχει κανένα φως στο τούνελ για να βρεθεί μια κάποια λύση. 

Το σπάσιμο μεριδίων ύψους 1,6 δις ευρώ από το πρώην ΕΤΕΑΠ θα γίνει σε τρεις εκδόσεις, 20 Αυγούστου, 18Σεπτεμβρίου και 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να εισπραχθεί το παραπάνω αναφερόμενο ποσό ώστε να πληρωθούν 271 εκ. ευρώ από τα αναδρομικά που προκύπτουν από την επαναφορά από την 1η Οκτωβρίου του 2019 των χορηγούμενων παροχών του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης στα, προ της εφαρμογής του επανυπολογισμού του ν. 4387/2016 επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.