Εγκαταλείπουν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος οι μαθητές για τα προσφυγόπουλα

Με επευφημίες, χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τα 21 παιδιά προσφύγων από τον καταυλισμό του Σχιστού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος, αλλά και αλληλέγγυες οργανώσεις.

Λίγο πιο μακριά ωστόσο, βρίσκονταν όσοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή, μαζί με την Αστυνομία. Εξάλλου, από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο αυτό, είχαν πάει για μάθημα μόλις οι 10, ενώ οι γονείς 70 μαθητών έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής των παιδιών τους σε άλλο σχολείο. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο νηπιαγωγείο, με τους γονείς 16 νηπίων από τα συνολικά 30, να κάνουν επίσης, αιτήσεις μετεγγραφής. 

Λακωνικό ήταν το σχόλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Ι. Παντή, που βρέθηκε στο σχολείο του Περάματος, για το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «είναι θέμα των υπηρεσιών της Πολιτείας και όχι του υπουργείου Παιδείας». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.