Εισαγγελία: Θα ερευνηθεί η νομιμότητα του ηχητικού υλικού που κατέθεσε στη Βουλή ο Σαμπυ Μιωνή

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, στον οποίο διαβιβάστηκε χθες αντιγραφο της συνομιλίας Παππά- Μιωνή, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθεί:

-Η νομιμότητα του ηχητικού υλικού. Βαρύνουσα σημασία εκτιμάται ότι έχει το εάν η επίμαχη συνομιλία ήταν δημόσια ή ιδιωτική, αν δηλαδή εκτός από τους δύο συνομιλούντες ήταν μπροστά και άλλα άτομα.

-Δεν αποκλείεται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η γνησιότητα του ηχητικού και εάν αυτό έχει υποστεί επεξεργασία.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστούν και τα νομικά θέματα που ανακύπτουν και αφορούν:

α. Στον τόπο καταγραφής της συνομιλίας ( η εν λόγω συνομιλία φέρεται να έγινε Κύπρο όπου η πράξη της καταγραφής διέπεται από άλλο δικαιο)

β. Εάν νομιμοποιίεται η χρήση της με τις προϋποθέσεις που ισχύουν στο άρθρο 14 νόμου 4637/2019 που ορίζει τα της χρήσης τέτοιου αποδεικτικού μέσου όταν καταγγέλεται κακούργημα σχετικό με οικονομικό ή έγκλημα διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.