Εκδήλωση για την νορβηγική αστυνομική λογοτεχνία την Τρίτη

Το... μυστήριο της νορβηγικής αστυνομικής λογοτεχνίας και της εντυπωσιακής απήχησής της σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στη χώρα μας θα συζητηθεί τη Τρίτη 3 Δεκημβρίου σε ομιλία που οργανώνουν το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Νορβηγική Πρεσβεία στην αλιθουσα του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα - Τσάμη Καρατάσου 5, πέμπτος όροφος.

Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Γεωργιάδης εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου αναφοράς «Σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία. Οψεις της κοινωνίας και της πολιτικής», που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 από τις εκδόσεις “Ηρόδοτος”.

Οι πιστοί της νορβηγικής και ευρύτερα της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας που στη χώρα μας δεν είναι διόλου ευάριθμοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν την ιστορία και την εξέλιξη αυτού του λογοτεχνικού είδους στη Νορβηγία, τα ειδικά «νορβηγικά χαρακτηριστικά», το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο των τριών «Χρυσών Εποχών» του και τους σημαντικότερους συγγραφείς κάθε περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.