Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ από 25 Σεπτεμβρίου - Καταβολή δύο δόσεων χωρίς προσαυξήσεις έως 30 Οκτωβρίου

Δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ χωρίς προσαυξήσεις θα μπορούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως τις 30 Οκτωβρίου

Για ακόμη μια φορά το υπουργείο Οικονομικών δεν κατάφερε έγκαιρα να αναρτήσει εκκαθαριστικά ώστε να μπορέσουν οι φορολογούμενοι να προγραμματίσουν τις πληρωμές των υποχρεώσεών τους.

Έτσι ενώ τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα αρχίσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, πέντε μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης, με το πρόσχημα της διευκόλυνσης ανακοίνωσε ότι μπορούν οι φορολογούμενοι να πληρώσουν και τις δύο πρώτες δόσεις στο τέλος Οκτωβρίου χωρίς επιβάρυνση.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δεν μεριμνούν για τους φορολογούμενους ειδικά μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης αλλά μόνο για τα νούμερα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε:

«Το υπουργείο Οικονομικών με στόχο τη διευκόλυνση των φορολογουμένων, προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.

Επισημαίνεται ότι τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.