Ελβετία: Ιστορικά ποσοστά για τους Πράσινους - Πρώτοι με απώλειες οι συντηρητικοί

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελβετία

Η μεγάλη άνοδος των Πράσινων και η «λαβωμένη» πρωτιά της συντηρητικής δεξιάς παράταξης, αποτέλεσαν τα δύο σημεία - κλειδιά των εκλογών στην Ελβετία.

Οι Ελβετοί ανέδειξαν ως πρώτη δύναμη τη «Δημοκρατική Ένωση Κέντρου», ένα δεξιό κόμμα με θέσεις κατά της μετανάστευσης, με εξασθενημένη επιρροή, σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, η «Δημοκρατική Ένωση Κέντρου» κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 3% (25,6% έναντι 29,4% στις εκλογές του 2015), έχοντας πλέον 54 έδρες, δώδεκα λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές.

Μεγάλη άνοδος για τους Πράσινους

Το σημείο - κλειδί του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελβετία ήταν το ποσοστό των Πράσινων, που πλέον αποτελούν την τέταρτη δύναμη στην ελβετική βουλή, ευελπιστώντας το ότι θα μπουν στην κυβέρνηση. Οι Πράσινοι βρίσκονται από θέση μεγαλύτερης ισχύος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 13,2% και 17 επιπλέον έδρες στη βουλή.

Δεύτερο κόμμα, πίσω από τη Δημοκρατική Ένωση Κέντρου, αναδείχθηκε το Σοσιαλδημοκρατικό (16,6%), με τους Φιλελεύθερους να φτάνουν στο 15,3%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.