Ένα super-PC βρίσκεται στην υπηρεσία της αυτοκίνησης

Η συνεργασία αφορά τη Seat και πρόκειται για έναν υπολογιστή, του οποίου η ισχύς ισούται με τη λειτουργία 40.000 άλλων.

Η ισχύς του, διευκολύνει τους υπεύθυνους να προσομοιώνουν χτύπους καρδιάς και πώς αυτή λειτουργεί, έως την πρόβλεψη των καταστροφών από την αλλαγή του κλίματος.

Η Seat συνεργάζεται σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου οι 165.888 επεξεργαστές του υπερ-υπολογιστή, να κάνουν τα αυτοκίνητά της ασφαλέστερα.

6.912 τσιπ σε ένα παρεκκλήσι: Ο MareNostrum 4 στεγάζεται σε ένα παρεκκλήσι του Πολυτεχνείου της Καταλονίας. Η μέση θερμοκρασία ανέρχεται στους 24 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία στο 36%.

Ο Οριόλ Λέμκαχλ, ερευνητής του BSC, που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή, σημειώνει. «Στον τομέα μου μελετώ τους θαλάμους καύσης ενός αεροσκάφους, πώς συμπεριφέρονται οι τουρμπίνες και αναφορικά με τη συνεργασία με τη Seat, πώς ένα μπουλόνι στους τροχούς επηρεάζει την αεροδυναμική σε ένα αυτοκίνητο».

Πηγή: Seat

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.