Έντονη κυβερνητική αντίδραση στην προσφυγή της ΕΤΕ στο ΣτΕ για τα επικουρικό των συνταξιούχων της τράπεζας

Στο Συμβούλιο Επικρατείας προσέφυγε η Εθνική Τράπεζα κατά της νομοθετικής ρύθμισης που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο και προβλέπει την καταβολή 36 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι 28 Ιουνίου 2019 (σήμερα) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ).

Τα χρήματα αυτά ήταν η συμμετοχή της ΕΤΕ στο ΕΤΕΑΠ για να δοθούν τα οφειλόμενα αναδρομικά στους 16.280 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας από τη μη καταβολή της επικούρησης από το ειδικό ταμείο (ΛΕΠΕΤΕ) εδώ και 16 μήνες περίπου.

Η εκδίκαση της αίτησης της ΕΤΕ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα από το Πρώτο Τμήμα του .

Η κίνηση της ΕΤΕ έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης της οποίας στελέχη ομιλούν για πολιτική προεκλογική μόχλευση του θέματος υπονοοώντας ευθέως δάκτυλο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναγκαστεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να εφαρμόσει το νόμο ώστε να πληρωθούν οι συνταξιούχοι από το ΕΤΕΑΠ την Δευτέρα. Υπογράμμιζαν μάλιστα ότι η διοίκηση της ΕΤΕ διαπράττει εισφοροδιαφυγή μιας και δεν καταβάλει θεσμοθετημένες εισφορές .

Πάντως, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση υπογράμμιζαν ότι η Εθνική στην πρόσφατη παρουσίασή της σε επενδυτές στο Λονδίνο είχε περιλάβει τη δαπάνη των 36 εκατομμυριων ευρώ στο badget της για το 2019.Επιπλέον εισέρρευσαν στο Ταμείο της 360 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση της συμμετοχής της στην Παγγαία στην ισραηλινή INVEL.Τόνιζαν επίσης ότι χάρις στην κυβέρνηση τα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας ενισχύθηκαν εφέτος περισσότερο από 1 δις. ευρώ χάρις στην ανταλλαγή των παλιών κρατικών ομολόγων της εποχής Σημίτη (TITLOS) με νέα ομόλογα .Ως εκ τούτου –σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι- οι ισχυρισμοί της ΕΤΕ ότι το μέτρο τη γονατίζει οικονομικά είναι ανυπόστατοι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.