Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε προκλητικό μήνυμα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, σχετικά με τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους με τον ίδιο τρόπο. Δυστυχώς οι προσπάθειες που έγιναν για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε μήνυμά του για την 36η επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον τουρκοκυπριακό λαό και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για την διευκόλυνση της πολιτικής λύσης συνεχίζεται επίμονα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι κοντά στην υπόθεση της Κύπρου και τους Τουρκοκυπρίους. Η προσπάθεια για να κυματίζει περήφανα η σημαία στις θάλασσες και τους ουρανούς όπως και στη στεριά θα συνεχιστεί», ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν, που έστειλε το εξής προκλητικό μήνυμα προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ιδιαίτερα στη ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων. Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα με τον ίδιο τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.