Ευρώπη, σκοτεινή ήπειρος ξανά. Φασισμός–ρατσισμός. Ό,τι ξεχνάμε το ξαναζούμε (video)

Η Ευρώπη σκοτεινιάζει πάλι καθώς οι πρόσφυγες του πολέμου και της απόλυτης φτώχειας βρίσκουν ορθωμένα κρατικά τείχη και τους κεφαλοκυνηγούς μορφωμάτων τύπου PEGIDA.

Και το χειρότερο, διεκδικούν -και πετυχαίνουν- ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση ακραία, ξενοφοβικά και ρατσιστικά κόμματα στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, στον κάποτε «κοινωνικό» Βορρά και στα κράτη του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ζοφερή και η ελληνική πραγματικότητα με τον τοξικό λόγο και την εγκληματική πράξη (Φύσσας κ.α.) να προσπαθούν να μας γυρίσουν στην εποχή των «Χιτών» με εφαλτήριο τα συλλαλητήρια των «Μακεδονομάχων». Αλλά και το μεγαλύτερο κόμμα της συντηρητικής παράταξης να αρμενίζει προς τα νερά του μετεμφυλιακού παρελθόντος. 

DF19 DOCUMENTO FORUM: Ευρώπη, σκοτεινή ήπειρος ξανά. Φασισμός – ρατσισμός. Ό,τι «ξεχνάμε» το ξαναζούμε.

Το ντοκουμέντο φόρουμ που έθεσε καίρια ερωτήματα και έβαλε βαθιά την πένα τις αναλύσεις στο φαινόμενο του φασισμού και του ρατσισμού στη σημερινή Ευρώπη χαιρετίστηκε από πρόσωπα της πολιτικής και πνευματικής ζωής. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.