Φαινόμενα ασυδοσίας καταγγέλλει ο απεργός πείνας Α. Κυριαζής στις φυλακές Πάτρας - «Περιμένω να αναλάβετε τα έξοδα κηδείας μου»

Την 12η ημέρα χωρίς σίτιση διανύει ο απεργός πείνας, κρατούμενος στις Φυλακές Αγ.Στεφάνου Πατρών, Αθανάσιος Κυριαζής ενώ μέχρι εχθές είχε χάσει συνολικά 7 κιλά και η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται στο τέλμα, ενώ δεν του χορηγήθηκαν πατερίτσες όπως αιτήθηκε λόγω έλλειψης του ιατρείου.

Εδώ και δέκα ημέρες οι αρμόδιοι γιατροί της φυλακής δεν ελάμβαναν το σάκχαρο αίματος του απεργού, πρόκειται δηλαδή για σοβαρή ιατρική αμέλεια, όπως καταγγέλλει τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του κος Βασιλειάδης Βασίλειος, όπου και το καταδικάζουν.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως καταγγέλει ο Αθανάσιος Κυριαζής, δεν έχει μεριμνήσει ούτε στο ελάχιστο, ούτε βεβαίως έχει προβεί σε κάποια παρέμβαση παρά τις καταγγελίες του Απεργού στο «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα κρατουμένων» και προσωπικά στην ίδια, κάνοντας λόγο για συνολική αδράνεια του συστήματος και παράλειψη ενεργειών εκ μέρους τους.

«Τελικά οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν μόνο σκοπό να επιδιώκουν να κάμψουν τις προσπάθειές μου καθώς έχω δεχτεί επιρροή από σωφρονιστικούς υπαλλήλους να παύσω την απεργία, δηλαδή το δίκαιο αναφαίρετο δικαίωμά μου, ενάντια στα εκπαιδευτικά ζητήματά μου, που ο ίδιος ο νόμος ορίζει με σχετικό ΦΕΚ, αναφορικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχω να σας ενημερώσω ότι αναμένω να καταβάλετε τα ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ μου, αφού μόνο τότε θα παύσω να διεκδικώ τα όσα μου οφείλει η Πολιτεία, ίσως έχετε την άποψη ότι οι κρατούμενοι αποτελούν παιδιά ενός κατώτερου θεού, οπότε συμμερίζομαι την στάση σας και σας αφιερώνω ένα τραγούδι σε στίχους του Μίκη Θεοδωράκη, « Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι» . Τελικά όσο και να επιχειρούν ορισμένοι να με φιμώσουν τους απαντώ ότι δεν είμαι σκύλος που επιδέχεται φίμωτρο, αν και τα ζώα ξυπνήσανε πλέον, σύμφωνα με τον Νότη Σφακιανάκη (Πρόβατα Ξυπνάτε)», αναφέρει ο απεργός πείνας.

Ο συνήγορός του συμπληρώνει λέγοντας ότι «το δικαίωμα της εκπαίδευσης ανήκει σε οποιονδήποτε άνθρωπο σαν βασικό Συνταγματικό Δικαίωμα και αποτελεί κοινωνικό αγαθό κάθε κρατούμενου για ίση πρόσβαση στην μόρφωση και με ίσους όρους, με κάθε πολίτη και υπήκοο αυτής της χώρας, χωρίς διακρίσεις ή εξαιρέσεις, την στιγμή που ο Θανάσης και κατά το παρελθόν εγένετο χρήσις της δυνατότητος χορηγήσεως αδειών σε παρόμοιες περιπτώσεις για την παρακολούθηση μαθημάτων του Πανεπιστημίου της χώρας κατ’ άρθρο 90 παρ. 1 του Νόμου 2776/99 ΦΕΚ 291ΤΑ. Αναμένουμε την απάντηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Θανάση, ύστερα από προσφυγή μας για να συμμετάσχει στο Πανεπιστήμιο Πατρών στις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις».

«Οι φυλακές όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν έχουν χάσει τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο τους, δηλαδή την επίτευξη του ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ και παρακολουθώ εσάς στο κοινοβούλιο που αναφέρεστε στο δόγμα σας «Νόμος & Τάξη» αλλά δεν κάνετε λόγο ότι ο νόμος πλήττει τους αδύναμους και τους άπορους στις φυλακές χωρίς να τους επιτρέπεται παντελώς να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας, λόγω οικονομικής αδυναμίας και αφετέρου η Τάξη εφαρμόζεται σε βάρος των κρατουμένων με τις συχνές επιδρομές των ΜΑΤ εντός των φυλακών, ασκώντας βασανιστήρια όταν προβαίνουν σε συνολική απεργία με το επιχείρημα της στάσης, οπότε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πιστεύω ότι επικροτεί ανάλογες πρακτικές, αφού τις υλοποιεί όπως έχουμε προσέξει και σε περιπτώσεις στην κοινωνία, σπάζοντας τα αυτοκίνητα «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», στα νησιά, όπου υπάρχουν τα κέντρα μεταναστών.

Ας αναρωτηθείτε ότι κάποιοι κρατούμενοι στην κοινωνία δεν είχαν την δυνατότητα να ασχοληθούν με την εκπαίδευση ή ακόμη να παρακολουθήσουν μία επαγγελματική σχολή, δεν θα πρέπει λοιπόν όντας έγκλειστοι να τους δοθεί η ευκαιρία στην Μόρφωση; Ίσως είναι ώρα μιας και ζούμε στον 21ο αιώνα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες Ευρωπαϊκές Υποδομές, ενός άξιου σωφρονιστικού συστήματος.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ,

Καθώς πρόκειται για ευαίσθητη πληθυσμιακή κατηγορία.

Πάντως σας συγχαίρω και αναγνωρίζω την ευθύτητα και ειλικρίνειά σας κα ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αφού ζητήσατε δημόσια συγνώμη στον πρώην Απεργό Πείνας κο Βασίλη Δημάκη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 03/06/2020, για την μεταχείριση του, εκ μέρους σας.

Σε κάθε περίπτωση εφόσον ανταποκριθείτε στις θεσμικές σας υποχρεώσεις και απαντήσετε στις καταγγελίες μου, απέναντι σε φαινόμενα ασυδοσίας που συμβαίνουν στο χώρο των φυλακών και στα προσωπικά μου αιτήματα, τότε θα σας αφιερώσω το τραγούδι του Άκη Δείξιμου, «Αποδειξέ το» , μέχρι τότε θα μάχομαι με τον αγώνα μου, μέχρι την τελική ΝΙΚΗ…,

Όπως έλεγε και ο μεγάλος αρχηγός Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Για χάρη σας, μπορώ να προβώ και

σε ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ….

Με εκτίμηση

Ο κρατούμενος & σπουδαστής του Ε.Α.Π.

Αθανάσιος Κυριαζής

Φυλακές Αγ.Στεφάνου Πατρών

Πάτρα, 22/06/2020»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.