«Ανατρέπουν τον εαυτό τους»

Φίλης για ΣτΕ: Δεν έχουν το Θεό τους!

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά.

«Δεν έχουν τον Θεό τους. Στο ΣτΕ η πλειοψηφία δεν έχει τον Θεό της. Αποφασίζει πράγματα τα οποία είναι σκοταδιστικά, μεσαιωνικά» είπε μιλώντας στον Σκάι ο πρώην υπουργός Παιδείας σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση σύμφωνα με την οποία, το Κράτος δεν μπορεί να ρυθμίζει το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών

«Η μειοψηφία με πολύ ισχυρή νομική θεμελίωση έχει απαντήσει στα θέματα αυτά αλλά και παλαιότερες αποφάσεις της Ολομέλειας έχουν απαντήσει. Αυτές ανατρέπει τώρα το ΣτΕ. Το ΣτΕ δεν ακυρώνει δικές μου υπουργικές αποφάσεις για τα Θρησκευτικά. Αυτό είναι το έλασσον. Είναι ότι ανατρέπει τη φιλελεύθερη νομοθεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας... Το ΣτΕ προσβάλει την ελευθερία της προσωπικότητας και το θέμα της ουδετερόθρησκης λειτουργίας του κράτους. Το ΣτΕ δεν είναι Ιερά Σύνοδος όπως εμφανίζεται και γνωρίζω ότι υπάρχουν αντιδράσεις και μέσα αλλά και από προσωπικότητες του ΣτΕ παλαιότερα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.