12ο Περιφερειακό Συνέδριο Αν. Αττικής

Φωτίου: Στόχος ένα καθολικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας για όλο το λαό

Στη δημιουργία ενός καθολικού μοντέλου κοινωνικής προστασίας, οριζόντιων παροχών και υπηρεσιών, που θα αφορά όλο τον ελληνικό λαό και όχι μόνο τις ευάλωτες ομάδες, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά την ομιλία της στο 12ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής.

Η κ. Φωτίου επισήμανε ότι η οικονομική μεγέθυνση σχετίζεται άμεσα με τις δαπάνες για κοινωνικά επιδόματα, παροχές και υπηρεσίες, καθώς συνιστούν αναπτυξιακές δαπάνες με σημαντικούς δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές από 1,03 έως 1,68. «Κάθε ευρώ που δίνεται για την κοινωνική προστασία αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας κατά 1,03%- 1,68%. Όσο πιο γενναιόδωρο και καθολικό είναι το προνοιακό μοντέλο, τόσο οι δείκτες ανισότητας, φτώχειας, παιδικής φτώχειας, ανεργίας των νέων κλπ. πέφτουν». σημείωσε.

ΚΕΑ

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με την Θ. Φωτίου, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 3,76% του πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 18.890 άτομα, με άθροισμα μηνιαίας επιδοματικής ενίσχυσης 1.873.583 €. Οι άνεργοι δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι σήμερα στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής 3.669 άτομα.

Σχολικά γεύματα

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης σε 9 δημοτικά σχολεία (του Δήμου Αχαρνών), όπου διανέμονται συνολικά 1.677 ζεστά γεύματα.

Κέντρα Κοινότητας

Στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής λειτουργούν σήμερα 8 Κέντρα Κοινότητας στους δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παλλήνης, Σαρωνικού, Σπάτων– Αρτέμιδος, Ωρωπού και αναμένεται η λειτουργία 2 ακόμα, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση όλων των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες (Δήμων, Δημόσιων Φορέων, εθελοντικών οργανώσεων). Παράλληλα, λειτουργούν 1 παράρτημα Ρομά στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος και 1 ΚΕΜ (Κέντρα Ένταξης Μεταναστών) στο δήμο Αχαρνών.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, θα επιδοτηθούν 11 δήμοι με σκοπό τη λειτουργία 14 νέων δομών, που θα καλύψουν 350 νέες θέσεις παιδιών, με κόστος εξοπλισμού 625.000 €.

Ρομά

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής υπάρχουν καταγεγραμμένοι συνολικά 12 οικισμοί Ελλήνων Ρομά, με 4.340 άτομα. Στο δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας προχωρούμε σε δράσεις αναβάθμισης υποδομών που στοχεύουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού, με στόχο την σταδιακή κοινωνική του ένταξη.

Επιπρόσθετα, θα υλοποιηθούν οριζόντιες παρεμβάσεις που αφορούν στην επιδότηση ενοικίου, στη δημιουργία ομάδων βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης και στην υποστήριξη και προώθηση της απασχόλησης των Ρομά.     

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.