Γαβρόγλου: Η πολιτεία στηρίζει τα προσφυγόπουλα

«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

Παράλληλα, κάλεσε την αστυνομία να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον όπου χρειάζεται. «Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα», προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη προκλήθηκε ένταση και επεισόδια μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και γονέων και δασκάλων, στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό. Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ήρθαν σε αντιπαράθεση με γονείς και δασκάλους ενόψει σύσκεψης που επρόκειτο να συγκληθεί στο σχολικό συγκρότημα για το θέμα της φοίτησης των προσφυγόπουλων.

Αναλυτικά, η σημερινή δήλωση του κ. Γαβρόγλου εχει ως εξής:

«Είχα μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς από το σχολείο του Περάματος για να ενημερωθώ για τα γεγονότα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνον οι προκλήσεις των φασιστών δεν έχουν τέλος, αλλά και ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Και πρώτα από όλα όπως φάνηκε, από την αντίδραση των εκπαιδευτικών των σχολείων. 

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση στη δημοκρατία και κυρίως να εξασφαλίσουν την καθημερινότητα του σχολείου, συζητώντας και με γονείς. Στόχος τώρα είναι να υπάρξει μια κανονικότητα, την οποία μόνο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εξασφαλίσουν στο σχολείο τους. Τα παιδιά είναι παιδιά, δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία. 

Καλούμε την αστυνομία εκεί που χρειάζεται να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, μέσα στον προγραμματισμό που έχουμε ήδη ολοκληρώσει. Το ΥΠΕΘ καλύπτει απολύτως τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο. Σήμερα είδαμε ορισμένα πρακτικά ζητήματα και η κυβέρνηση στο σύνολο της, αλλά και το υπουργείο μας, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσει να εξασφαλίσει την κανονικότητα στο σχολείο αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.