Γερμανία: Ανησυχία από τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων βουλευτών

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung προειδοποιεί σήμερα στο κύριο άρθρο της ότι η χθεσινή μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων βουλευτών της Bundestag συνιστά επίθεση στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας και ως εκ τούτου στην ίδια τη δημοκρατία.

"Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιες πηγές ή δίκτυα προήλθαν τα δεδομένα, πόσο μάλλον ποιος κρύβεται πίσω από την παραβίαση --το οργανωμένο έγκλημα, πολιτικοί εξτρεμιστές, ή ίσως ακόμη κράτη όπως η Κίνα ή η Ρωσία", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

"Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, τα στοιχεία (για τις δραστηριότητες των χάκερ) καλύπτονται εύκολα και δεν παίρνουμε πραγματικά μια οριστική απάντηση σχετικά με το ποιος κρυβόταν πίσω από αυτό. Ο ένοχος ή οι ένοχοι δεν μπορούν πραγματικά ποτέ να εντοπιστούν, αλλά έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τι μπορούν να κάνουν - και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν κυριολεκτικά να επωφεληθούν από την επίθεση", προειδοποιεί.

"Ακόμη κι αν τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν περιλαμβάνουν 'ευαίσθητες' πληροφορίες, κάθε ηλεκτρονική παραβίαση προσωπικών δεδομένων αντιπροσωπεύει μια δυνητική υπόθεση εκβιασμού", σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Αυτό είναι που καθιστά την επίθεση αυτή αυτό που διατυπώθηκε ορθώς την Παρασκευή, ήτοι μια επίθεση στο κοινοβούλιο και ως εκ τούτου μια επίθεση στη δημοκρατία. Ιδιαιτέρως καθώς έπληξε κυρίως βουλευτές στην Bundestag", καταλήγει η εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.