Γερμανία: Ανισομερής η ανάπτυξη Ανατολής - Δύσης για την πλειοψηφία των πολιτών

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του NDR

Η πλειοψηφία των ερωτώμενων σε δημοσκόπηση του NDR θεωρεί ότι η ανατολική και η δυτική πλευρά της χώρας δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς, τριάντα χρόνια μετά την επανένωση της χώρας.

Στο δυτικό τμήμα της χώρας το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η ανατολική και η δυτική Γερμανία δεν έχουν αναπτυχθεί καθόλου μαζί. Στην ανατολική Γερμανία το πιστεύουν αυτό σε ποσοστό 78%.

Το 58% των Ανατολικογερμανών πιστεύουν ότι η επανένωση εξελίχθηκε με άδικο τρόπο. Τον προηγούμενο χρόνο το ποσοστό ήταν 52%. Το 39% των Δυτικογερμανών συμφώνησε φέτος για το άδικο της εξέλιξης και το ποσοστό αυτό είναι κατά 2% μεγαλύτερο συγκριτικά με το 2019.

Επίσης, το 66% στη δυτική Γερμανία (58% πέρσι) και το 61% στην ανατολική (59% το 2019) φοβούνται ότι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.