Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την Κυβέρνηση για ανομία

Ολομέτωπη επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε χθες από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την για ανοχή στην «ανομία» των «λευκών κολάρων», όπως είπε χαρακτηριστικά, και επίθεση σε 17χρονους προκειμένου να κρύψει δικές της αστοχίες κυρίως στο προσφυγικό.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «νεοσυντηριτισμό» και «ακρότητες», τονίζοντας πως «προκειμένου να στρέψουν τα μάτια των πολιτών και της κοινής γνώμης και του συντηρητικού ακροατηρίου τους από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν το προσφυγικό στήνουν επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, στις σχολές, ακόμα και σε κινηματογράφους όπου μπαίνουν ένστολοι να βγάλουν ανήλικους από μια κινηματογραφική ταινία η οποία σπάει τα ταμεία, ακόμα και σε κλαμπ όπου πηγαίνουν στους νέους ανθρώπους και τους συμπεριφέρονται λες και είναι τα καρτέλ της κοκαΐνης της Κολομβίας».

Οι καταγγελίες προς την κυβέρνηση

Γιατί όμως ο πρώην πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους με τόσο σοβαρές καταγγελίες για την Κυβέρνηση; Και γιατί τώρα; Είναι απλά θέμα επικοινωνιακής γραμμής ή υπάρχει άτι σοβαρότερο;

Η απάντηση είναι διττή: αφενός διότι είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως πίσω από τον αυταρχισμό της αστυνομίας στην ΑΣΟΕ ή στο νυχτερινό κλαμπ ή στις κινηματογραφικές αίθουσες κρύβεται η προσπάθεια να περάσει σε δεύτερη μοίρα το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η ΝΔ θέλει να σταλεί, μέσω της οθόνης, το μήνυμα στον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων και στελεχών ότι «μπορεί να μη στήνουμε ξερονήσια για τους πρόσφυγες ή να ψήνουμε σουβλάκια έξω από τα κέντρα διαμονής τους αλλά χτυπάμε τους μπαχαλάκηδες στα ΑΕΙ»! Και κυρίως θέλουν να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τους «μπαχαλάκηδες».

Αφετέρου διότι μια σειρά από ενέργειες και δυστυχώς νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ευνοούν αν δεν αμνηστεύουν την ανομία. «Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τα καρτέλ των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. «Γιατί στα Εξάρχεια, αντί να πηγαίνουν να χτυπάνε τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που τα ξέρουμε και τα ξέρουν κι εμείς χτυπήσαμε δυο φορές και συλλάβαμε γιάφκες για διακίνηση ναρκωτικών, πηγαίνουν και συλλαμβάνουν μωρομάνες, πρόσφυγες και μετανάστες με τα παιδιά τους; Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν την ευθύνη για τη διάδοση των ναρκωτικών, παρά μονάχα πάνε στα κλαμπ να πιάνουν ανήλικα παιδιά; Το κάνουν για λόγους επικοινωνίας και όχι ουσίας».

Για την εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και τις επιθέσεις σε φοιτητές, ο κ. Τσίπρας διαχώρισε τους φοιτητές από τους «μπαχαλάκηδες», λέγοντας πως «Σε λίγες μέρες δεν γιορτάζουμε την αντιπαράθεση μπαχαλάκηδων-αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο. Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε την εξέγερση της νεολαίας απέναντι στην ξενοκίνητη δικτατορία, το 1973. Ακριβώς λοιπόν επειδή σ' αυτόν τον τόπο υπάρχει μια βαριά ιστορία, θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων, ακόμα κι αν είναι μειοψηφία, να διακινούν τις απόψεις και τις θέσεις τους. Όχι το δικαίωμα στο μπάχαλο. Είμαστε καθαροί απέναντι σ' αυτό. Όπου υπάρχουν τέτοιες εστίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με το νόμο. Και δεν χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο για να γίνουν αυτά. Μπορούσαν να γίνουν και με τον προηγούμενο νόμο. Όπου υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα μέσα στα Πανεπιστήμια μπορούσε και έπρεπε να επεμβαίνει ο νόμος και να αποκαθίσταται η τάξη. Όμως απέναντι στη διακίνηση των ιδεών, απέναντι στα νέα παιδιά που χωρίς κουκούλες αλλά με τα σώματά τους και με τα τραγούδια τους βγαίνουν να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, δεν θα ανεχθούμε αυτή την εικόνα. Την εικόνα να βρίσκονται αντιμέτωποι στις δυνάμεις καταστολής, να τους ξυλοφορτώνουν, να τους ποτίζουν χημικά και την άλλη μέρα να πηγαίνουν στα σπίτια τους για να τους συλλαμβάνουν».

Προχωρώντας ακόμη παραπέρα ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε τον Κυβερνητικό αυταρχισμό με την ανομία λέγοντας πως «αυτοί που θέλουν να αποκαταστήσουν δήθεν τη νομιμότητα, γιατί την εξαντλούν στα ανυπεράσπιστα παιδιά 17 και 18 ετών και δεν πάνε να την εφαρμόσουν αυτή τη νομιμότητα και απέναντι στους εγκληματίες του λευκού κολάρου; Γιατί δεν την εξαντλούν απέναντι στους τραπεζίτες που τους δίνουν σήμερα ασυλία και απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που θέλουν να το βγάλουν λάδι με την παραγραφή των αδικημάτων τους;.

 Γιατί, γιατί άραγε δεν ψηφίζουν την ερμηνευτική δήλωση που εμείς έχουμε βάλει στο άρθρο 86 του Συντάγματος στη συνταγματική αναθεώρηση, που λέει το πολύ απλό, ότι η δωροδοκία πολιτικών δεν εμπίπτει στα καθήκοντα των υπουργών, δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να χρηματίζεται και άρα δεν μπορεί να υπάρχει αποσβεστική προθεσμία, παραγραφή δηλαδή για τη δωροδοκία, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι είναι σε ισχύ το άρθρο 86. Γιατί δεν το δέχονται αυτό; Και γιατί προχωρούν σ' αυτή τη νομοθετική ρύθμιση που δίνει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για εγκληματικές δραστηριότητες; Αυτοί δεν είναι μπαχαλάκηδες της ευταξίας και της νομιμότητας»;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.