Γιώργος Καμίνης: Συνολικό σχέδιο για τα Εξάρχεια τώρα!

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ζήτησε συγκεκριμένα ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο προς "αναβάθμιση" της περιοχής.

"Πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα, σε μία περιοχή που επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι δεν θα ανεχθούμε να αφεθεί στην τύχη της. Στα Εξάρχεια. Απαιτείται συνολικό σχέδιο για τα Εξάρχεια, τώρα. Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, που δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ. Σε μία περιοχή που το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία", δήλωσε συγκεκριμένα ο Γιώργος Καμίνης.

Επίσης, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ "ενέργεια που προσβάλει το δημοκρατικό αίσθημα".

Αιχμές κατά της Πολιτείας για την Ρόδα του Συντάγματος

Απολογούμενος για την πολύκροτη υπόθεση της Ρόδας του Συντάγματος, ο Γιώργο Καμίνης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για παρακώλυση της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης, αναφερόμενος και στον Γιάννη Μπουτάρη, ρίχνοντας την ευθύνη στην Πολιτεία, αντί των δημοτικών αρχών. "Η εγκατάσταση της Ρόδας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Γι’ αυτό ζητώ από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να ανακληθεί, στην εκτός ημερήσιας διάταξης διαδικασία, η απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού. Πρώτον, διότι όπως είπα η Ρόδα συνδεόταν άμεσα με τις γιορτές, δεύτερον για να μην δημιουργηθούν επιχειρηματικές προσδοκίες και τρίτον διότι, από την προηγούμενη απόφαση, υπάρχει η χρονική δέσμευση για τη διενέργεια του διαγωνισμού την 20ηΙανουαρίου.Λίγες ημέρες μετά τη δική μας Ρόδα ήρθε η αλατιέρα του Μπουτάρη και δεν ξέρω τι άλλο έρχεται. Η πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση μάλλον ενοχλεί. Ποιους ενοχλεί, θεωρώ ότι θα το δούμε σύντομα", ανέφερε συγκεκριμένα.

Και επεσήμανε "Η απόσυρση της «Ρόδας» από την πλατεία Συντάγματος δεν ήταν για εμάς ευχάριστη απόφαση. Ήταν όμως επιβεβλημένη διότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε το ζήτημα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα. Όταν διαπιστώθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου η καθυστέρηση στην προσκόμιση των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων για την αδειοδότηση, αποφασίστηκε η αποσυναρμολόγησή της. Δεν παίξαμε με την ασφάλεια. Δυστυχώς αυτή ήταν η μόνη απόφαση που θα εγγυάτο την ασφάλεια του κοινού. Ζητήσαμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. Το ενδιαφέρον πάντως των Αθηναίων και των επισκεπτών της πόλης, φανερώνει ότι η "Ρόδα" ήταν μία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας."

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.