Γραφείο στη Θεσσαλονίκη ανοίγει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη

Επεκτείνει EBRD τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα και ανοίγει κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. το οποίο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΜμΕ. 

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD) έχει ήδη σημαντική παρουσία στην Ελλάδα. Aρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 και έχει χρηματοδοτήσει 49 έργα, όλα στον ιδιωτικό τομέα, συνολικού ύψους άνω των 2,8 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Η ομάδα της EBRD στη Θεσσαλονίκη θα εργαστεί πρωτίστως για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων, βασιζόμενη στην επιτυχία του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της EBRD, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κόμβου Επενδυτικών Συμβουλών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με έδρα το Λονδίνο , η EBRD ανήκει σε 69 χώρες και σε δύο θεσμικά όργανα της ΕΕ και επενδύει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μαζί με εμπορικούς εταίρους.

Το νέο γραφείο της EBRD στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη από τον Πρόεδρο της EBRD Sir Suma Chakrabarti 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.