Η απάντηση του Βασίλη Ανδριανόπουλου στη μήνυση της Λίνας Στουρνάρα: «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»

Τώρα που κόπασε ο κουρνιαχτός των προχθεσινών γεγονότων, με τη σύλληψή μου, αυτοσυστήνομαι. 

Ανήκω στη γενιά των πολύ νέων δημοσιογράφων, αυτών που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι υπάλληλοι, που κακοπληρώνονται, πληρώνονται «μαύρα» ή δεν πληρώνονται καθόλου. Των δημοσιογράφων που ζουν με την μέγγενη της ανεργίας πάνω από τα κεφάλια τους, που τους αναγκάζει να δέχονται την ασταμάτητη πίεση, τις ατελείωτες υπερωρίες και το ατέρμονο κυνήγι των επιπλέον «κλικ». Των δημοσιογράφων, που αν τολμήσουν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, δέχονται απνευστί την απειλή της απόλυσης.

Ο Κώστας Βαξεβάνης δεν με προσέλαβε ως έναν τέτοιο δημοσιογράφο, αλλά αντίθετα με εμπιστεύτηκε να ανήκω κι εγώ στην ομάδα του Documento, που καταπιάνεται με τη δημοσιογραφική έρευνα σημαντικών για την ελληνική κοινωνία υποθέσεων. Την Κυριακή η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κατέθεσε μήνυση με τη διαδικασία του αυτόφωρου, τόσο για τον Κώστα Βαξεβάνη, όσο και για την ταπεινότητά μου. Για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι, θα απαντηθούν όλα εκεί που πρέπει. Ένα μόνο θα ήθελα να δηλώσω: Τιμή μου. Υπόσχομαι να συνεχίσω.

(Σ.Σ. Ο Βασίλης Ανδριανόπουλος είναι ο δημοσιογράφος του Documento που παραδόθηκε και συνελήφθη, μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη, μετά τη μήνυση της Λίνας Στουρνάρα, για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.