ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Η Αττικό Μετρό διεκδικεί έργο στο Ισραήλ

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017, κατατέθηκε, για πρώτη φορά, εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρίας Αττικό Μετρό Α.Ε., για ανάληψη έργου στο εξωτερικό.

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μαζί με την Ισραηλινή εταιρία Gadish διεκδικούν την ανάληψη του project management δύο γραμμών ελαφρού αστικού σιδηροδρόμου του Τελ Αβίβ.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναμένονται τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρίας Αττικό Μετρό Α.Ε., για ανάληψη έργου στο εξωτερικό, έγινε λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στο Ισραήλ (24 και 25 Ιουλίου 2017) του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου της εταιρίας, Γιάννη Α. Μυλόπουλου.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητής Γιάννης A. Μυλόπουλος και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσαν: «Εφαρμόζοντας την εθνική ανάγκη και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας, η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανοίγει για πρώτη φορά νέους δρόμους για την αξιοποίηση και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό του Ισραήλ.

Το ανθρώπινο δυναμικό, οι Έλληνες επιστήμονες και η υψηλή τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της κατασκευής τεχνικών έργων στην Ελλάδα συνιστούν αδιαμφισβήτητο συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον και διεθνώς. Οι ελληνικές δημόσιες εταιρίες, πρωταγωνίστριες στον αγώνα για την ανάπτυξη, οδηγούν την ελληνική οικονομία στην ανάληψη διεθνών έργων, με προφανή οφέλη τόσο για τις ίδιες και τα στελέχη τους, όσο και για τη χώρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.