Η Coca-Cola HBC λανσάρει Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 αγορές το 2020

18 Ιουλίου 2019 - Η Coca-Cola HBC, ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές της Coca-Cola παγκοσμίως, ανακοινώνει το λανσάρισμα Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις 28 αγορές της μέσα στην επόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς επίσης η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ελβετία, σε συνέπεια με το όραμά της να αποτελεί τον κορυφαίο 24/7 beverage partner. Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Coca-Cola HBC να ανταποκριθεί στις πολλές και διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών και πελατών της σε πολλά κανάλια της αγοράς και περιστάσεις κατανάλωσης.

«Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη που θα δημιουργήσει πραγματική αξία για τους πελάτες μας και για εμάς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC Zoran Bogdanovic. «Η προσθήκη μιας μάρκας τόσο ισχυρής όσο η Costa Coffee στο χαρτοφυλάκιό μας θα μας επιτρέψει να καλύψουμε περισσότερες περιστάσεις κατανάλωσης, να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τους πελάτες μας σε όλα τα κανάλια της αγοράς και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές κάθε μέρα. Με την εδραιωμένη μας οργάνωση, τις διαδικασίες μας και τις δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει στην κατηγορία του καφέ, είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη σπουδαία ευκαιρία».

Ο καφές είναι μία από τις πιο επικερδείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες δεξαμενές κερδοφορίας ανάμεσα στις εμπορεύσιμες κατηγορίες ροφημάτων. Πρόκειται για μια κατηγορία με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC και προβλέπεται να έχει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως.

Η Coca-Cola Company απέκτησε την Costa Coffee τον Ιανουάριο του 2019 και έχει επιταχύνει την ανάπτυξή της, με έμφαση σε προϊόντα που διατίθενται σε αυτόματους πωλητές (vending) ή είναι έτοιμα προς κατανάλωση (ready-to-drink). Η Costa Coffee είναι η κορυφαία εταιρεία καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Coca-Cola HBC ώστε να προσφέρουμε τον εξαιρετικό μας καφέ σε περισσότερους καταναλωτές», δήλωσε η Jennifer Mann, Global Ventures President για την The Coca-Cola Company. «Η νέα συμφωνία είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς η Costa Coffee βοηθά την Coca-Cola να γίνει μια total beverage company».

Σχετικά με την Coca-Cola HBC

Η Coca-Cola HBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμφιαλωτές προϊόντων της εταιρείας The Coca-Cola Company, με ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 2 δισεκατομμύρια κιβώτια. Έχει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη, δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και εξυπηρετεί περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Coca-Cola HBC προσφέρει μεγάλη ποικιλία κυρίως μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση αναψυκτικών στις εξής κατηγορίες: ανθρακούχα αναψυκτικά, χυμοί, εμφιαλωμένο νερό, ποτά για αθλούμενους, ποτά ενέργειας, έτοιμο προς κατανάλωση τσάι και καφέ. Η Coca-Cola HBC είναι απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της προώθησης σταθερής ανάπτυξης, προκειμένου να δημιουργεί αξία τόσο για τις δικές της εμπορικές δραστηριότητες όσο και για την κοινωνία. Σε αυτό το πνεύμα, προσφέρει προϊόντα που ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών, προάγει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, διεξάγει τις εμπορικές της δραστηριότητες με τρόπους που προστατεύουν και διατηρούν το περιβάλλον και συμβάλλει στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των κατά τόπους κοινωνιών. Η Coca-Cola HBC βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες ως προς τις επιδόσεις στους Δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης ESG όπως, μεταξύ άλλων, οι Δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones, CDP, MSCI ESG και FTSE4Good.

Οι μετοχές της Coca-Cola HBC είναι εισηγμένες στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (LSE: CCH) και στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ATHEX: EEE). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.coca-colahellenic.com.

Σχετικά με την The Coca-Cola Company

Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της κάποια από τα πιο σημαντικά εμπορικά σήματα παγκοσμίως, όπως ροφήματα με βάση τη σόγια AdeΖ, πράσινο τσάι Ayataka, Costa Coffee, τα νερά Dasani, χυμούς και νέκταρ Del Valle, Fanta, καφέ Georgia, τσάι και καφέ Gold Peak, Honest Tea, smoothies και χυμοί Innocent, χυμοί Minute Maid, αθλητικά ποτά Powerade, χυμοί Simply, Smartwater, Sprite, Vitaminwater και νερό καρύδας ZICO. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας μετασχηματίζεται διαρκώς, μειώνοντας τη ζάχαρη στις ήδη υπάρχουσες μάρκες και κυκλοφορώντας καινοτόμα, νέα προϊόντα. Η εταιρεία εργάζεται συστηματικά για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με πρωτοβουλίες που αφορούν στην ανανέωση του νερού και την προώθηση της ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company απασχολεί περισσότερους από 700.000 εργαζόμενους και συνεργάτες, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.